Φρουροί Επανάστασης: Ο θάνατος του Soleimani θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ

Φρουροί Επανάστασης: Ο θάνατος του Soleimani θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ
Ο θάνατος του στρατηγού Soleimani θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, προειδοποιεί ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης
Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Soleimani θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.
Ο Soleimani, που ήταν ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, δηλαδή του τμήματος των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδιο για τις ιρανικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου, μαζί με τον Ιρακινό διοικητή μιας φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής ομάδας, τον Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις.
«Η θρασύδειλη και άνανδρη δολοφονία του διοικητή Soleimani και του Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις από τους Αμερικάνους θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, με τη χάρη του Θεού», είπε ο R. Sarif σε μια τελετή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ημερών από τον θάνατο του Soleimani.
Την περασμένη εβδομάδα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Ali Khamenei είπε ότι η Τεχεράνη θα στηρίξει όσο μπορεί τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να αντιταχθούν στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
Με βάση το σχέδιο αυτό, θα δημιουργηθεί ένα παλαιστινιακό κράτος, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα το Ισραήλ θα προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η παλαιστινιακή ηγεσία απέρριψε το σχέδιο αυτό.
Μια τελετή στη μνήμη του Soleimaniέγινε και στην Τεχεράνη. Εκεί, ο νέος επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Γαανί, διάβασε στο πλήθος τη διαθήκη του Soleimaniστην οποία καλεί τους Ιρανούς να στηρίξουν τον Χαμενεΐ και προτρέπει τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις να βάλουν στην άκρη της διαφορές τους.
Ο Γαανί προειδοποίησε επίσης ότι το Ιράν θα πλήξει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ αν διαπράξουν «το παραμικρό λάθος».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS