Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες για το μεταναστευτικό

Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες για το μεταναστευτικό
Απάνθρωπο φιάσκο η πολιτική της κυβέρνησης στα νησιά τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να διακόψει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9» o κ. Φάμελος σημείωσε: «Εξαιτίας των αδιέξοδων και άδικων πολιτικών της ΝΔ και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, με τις συγκρούσεις στη Συρία να συνεχίζονται, η κοινωνική ανησυχία για το προσφυγικό θα πολλαπλασιάζεται και δυστυχώς δεν διαφαίνεται η κυβέρνηση να έχει την παραμικρή λύση και κάποια διέξοδο από αυτή την ένταση.
Πρόκειται για μία κατάσταση που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην λέει την αλήθεια στους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τους κατοίκους της ενδοχώρας.
Πριν ένα χρόνο έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ποιος φταίει;
Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να συζητήσει με την Ευρώπη τον δίκαιο διαμερισμό υποχρεώσεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τις διαδικασίες ασύλου, τα ασυνόδευτα παιδιά.
Και εδώ να σημειώσουμε ότι η εμμονή των βουλευτών και κεντρικών στελεχών της ΝΔ στον όρο λαθρομετανάστες στενεύει τα διαπραγματευτικά όρια της Ελλάδας.
Αποτελεί ακραία και λανθασμένη τοποθέτηση η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι χρηματοδοτήσεις για κέντρα φιλοξενίας που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί ουσιαστικά δεν συμφωνεί με το πολιτικό πλαίσιο της Ευρώπης και τις διαδικασίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Αν η κυβέρνηση δεν καθυστερούσε τόσο στην εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου, στη στελέχωση των δομών στα νησιά, και στο θέμα της ευαλωτότητας, θα μπορούσε να είχε προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών».

Ακροδεξιά ρητορική

Τόνισε στη συνέχεια, ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να παραδεχτεί τρία πράγματα.
Πρώτον, ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δεύτερον ότι πρέπει να διαχειριστεί το πρόβλημα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και της ανθρωπιάς και όχι στο πλαίσιο της ιδεοληψίας και την απανθρωπιάς των δικών της στελεχών που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ).
Τρίτον, ότι το πρόβλημα δεν μπορούν να το επωμίζονται τα νησιά.
Το μίσος και ο φόβος που έσπειρε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα, η κυβέρνηση να μην μπορεί να πείσει κανέναν για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Έκλεισε λέγοντας: «Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις αντιδράσεις των νησιών, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγήσει κοινωνικές ομάδες σε ακροδεξιές συμπεριφορές.
Οφείλουμε να στηρίξουμε τους νησιώτες και να παρέμβουμε όλοι, ώστε να μην κυκλοφορούν τάγματα εφόδου στα νησιά μας.
Να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα βάσει του διεθνούς δικαίου και των αρχών της Ύπατης Αρμοστείας και όχι με βάση τις απάνθρωπες ανοησίες του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να αναλάβει την ευθύνη προσωπικά και να μας ενημερώσει εάν στο κόμμα του κάνει κουμάντο ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο ίδιος».​


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS