Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Τασούλας παρέλαβε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Βουλής

tags :
Ο Τασούλας παρέλαβε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση
Test drive του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της Βουλής έκανε στο προαύλιο του κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας.
Ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών ΙΧ με την Βουλή να παρέχει την δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν εάν το επιθυμούν ηλεκτροκίνητο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 30 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, δείχνοντας τις οικολογικές τους ευαισθησίες.
Το περιορισμένο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση σχετίζεται με την αυτονομία αλλά και με το μικρό δίκτυο επαναφόρτισης στο οδικό δίκτυο της χώρας.
Πάντως, ο κ. Τασούλας εκτιμά ότι η εμπειρία των 30 βουλευτών που μίσθωσαν ηλεκτροκίνητο ΙΧ θα λειτουργήσει θετικά και για τους επόμενους.
Να σημειωθεί ότι το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα.
Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης έως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα.
Προκειμένου δε η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης