Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα προχωρήσουμε σε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα προχωρήσουμε σε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει τις αποφάσεις της για την παραγωγή «εγκαίρως»
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει ακόμα έαν θα προχωρήσει σε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (13/2) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει ακόμα έαν θα συμφωνήσει για την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου των ΟΠΕΚ+».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα λάβει τις αποφάσεις της για την παραγωγή πετρελαίου «εγκαίρως», χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, η Τεχνική Επιτροπή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ πρότεινες επέκταση των περικοπών στην παραγωγή μέχρι το τέλος του 2020, καθώς και την εμβάθυνση των περικοπών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, προκειμένου να αντισταθμιστεί ο δυνητικός αντίκτυπςο από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τεχνική Επιτροπή πρότεινες την εμβάθυνση των περικοπών κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με την πλευρά της Ρωσίας ωστόσο να δηλώνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να λάβει αποφάσει επί του θέματος.
Η τρέχουσα συμφωνία των ΟΠΕΚ+ αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου του 2020, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία θα συναντηθούν στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης