Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini για την παραπομπή του σε δίκη: Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν

Salvini για την παραπομπή του σε δίκη: Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν
Ο επικεφαλής της Lega παραπέμφθηκε σε δίκη από την ιταλική Γερουσία κατηγορούμενος ότι στέρησε την ατομική ελευθερία σε 131 μετανάστες
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, αναφερόμενος στην παραπομπή του σε δίκη από την ιταλική Γερουσία κατηγορούμενος ότι στέρησε την ατομική ελευθερία σε 131 μετανάστες.
«Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν.
Διαχειριστήκαμε την όλη υπόθεση μαζί με τον Giuseppe Conte και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Luigi di Maio», δήλωσε ο Salvini.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αν χρειαστεί, η αναλυτική αναφορά στο όλο αυτό θέμα θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες» και πως «η αποβίβαση των μεταναστών του πλοίου Γκρεγκορέτι καθυστέρησε κατά τέσσερις ημέρες για να εξασφαλισθεί πρώτα το πράσινο φως για την ανακατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και σε δομές της Καθολικής Εκκλησίας».
«Στη φάση αυτή, οι κύριες προτεραιότητες της Lega είναι η μείωση των φόρων και η απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι «το κόμμα (του) δεν ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ».
«Μια βασικής σημασίας προτεραιότητα είναι επίσης η επανεκκίνηση της οικονομίας, διότι η ανάπτυξη της Ιταλίας είναι μηδενική», υπογράμμισε ο Salvini.
Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Lega θεωρεί ακόμη ότι «η Ευρώπη άλλαξε στάση χάρη στην συμπεριφορά του, διότι μέχρι πρότινος η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούσαν τους μόνους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ένωσης.
Από την άλλη, ο ιταλικός Τύπος έχει υπογραμμίσει κατ' επανάληψιν ότι, ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σαλβίνι συμμετείχε σε ελάχιστες διασκέψεις της Ένωσης στις οποίες συζητήθηκε η στρατηγική για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης