Πέτσας για επίταξη ακινήτων στα νησιά: Δεν πρόκειται για δήμευση αλλά για επινοικίαση για τρία χρόνια

Πέτσας για επίταξη ακινήτων στα νησιά: Δεν πρόκειται για δήμευση αλλά για επινοικίαση για τρία χρόνια
Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, κάναμε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε δήμευση αλλά σε επινοικίαση τους για τρία χρόνια διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην επίταξη ακινήτων στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς από την πρώτη στιγμή συζητούσαν για συγκεκριμένες περιοχές, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά στις κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς.
Παράλληλα, ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την Κυβέρνηση, ενώ σχετικά με την επίταξη, ανέφερε ότι από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόταση από τους φορείς, έπρεπε κάποιος να πάρει την απόφαση.
«Δεν πρόκειται για δήμευση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά ουσιαστικά για επινοικίαση τους για τρία χρόνια.
Οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν ενοίκια» είπε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές.
Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών άμυνας  Παναγιωτόπουλου - Ακάρ, ο κ. Πετσας τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να έχουμε ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία,  ακόμη  και όταν υπάρχει ένταση».
«Η τουρκική προκλητικότητα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα» είπε ο κ.Πέτσας, εκτιμώντας ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης καθώς και ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν θα έχουμε νέο επεισόδιο με το Ορούτς Ρέις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν θα  επιτρέψει παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS