Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ενισχύθηκαν κατά +9% τα κέρδη για το σύνολο του 2019, στις 6,2 δισ. στερλίνες - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

tags :
Barclays: Ενισχύθηκαν κατά +9% τα κέρδη για το σύνολο του 2019, στις 6,2 δισ. στερλίνες - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Τα συνολικά έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στις 21,6 δισ. στερλίνες
Άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της Barclays για το σύνολο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/2) αποτελέσματα της τράπεζας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά +9% σε σύγκριση με το 2018, στα 6,2 δισ. στερλίνες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στις 6 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Barclays για το σύνολ οτου έτους κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% στις 21,6 δισ. στερλίνες, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 21,5 δισ. στερλίνες.
Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά +4,5% σε ετήσια βάση, στις 5,3 δισ. στερλίνες, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 13,8% τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι 13,2% το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να στοχεύσουμε απόδοση μεγαλύτερη του 10% και διαχειριζόμαστε την επιχείρησή μας για να το επιτύχουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεδομένου του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων, έχει γίνει πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το 2020».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Staley, δήλωσε ότι «εξετάζοντας το μέλλον, θα επεκτείνουμε το φάσμα των πελατών μας χρησιμοποιώντας τα σημερινά μας δυνατά σημεία, τα οποία είναι το brand μας, η υπάρχουσα ψηφιακή μας πρόταση, το παγκόσμιο ψηφιακό μας μοντέλο και οι κορυφαίες θέσεις στην αγορά».
Παράλληλα, ο κ. Staley υποσχέθηκε περισσότερες καινοτομίες στην τράπεζα, «διαφοροποιώντας περαιτέρω τον Όμιλο χωρίς να περιορίζουμε τις δεσμεύσεις μας στις επιχειρήσεις που έχουμε ήδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης