Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση επιτάσσει τέσσερα νησιά για να περιορίσει εκεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού

tags :
Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση επιτάσσει τέσσερα νησιά για να περιορίσει εκεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού
Ο Μητσοτάκης να καλέσει σε σοβαρό διάλογο Τσίπρα και Γεννηματά, το πρόβλημα τους ξεπερνάει είπε ο κ.Κουρουμπλής
Τη θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτάσσει τέσσερα νησιά του Αιγαίου για να περιορίσει εκεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού διατύπωσε ο Π. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής είπε πως το πρόβλημα τους ξεπερνά όλους, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να καλέσει σε σοβαρό διάλογο τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά.
«Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να πάνε στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση επιτάσσει 4 νησιά θέλοντας να περιορίσει το πρόβλημα εκεί, διότι κάνει έναν υπολογισμό μικροκομματικό.
Ας πει ότι επιτάσσει όλους τους δήμους για να μοιραστούν το πρόβλημα.
Το πρόβλημα δεν θα λυθεί γιατί ο Erdogan δεν θα σταματήσει να στέλνει κόσμο και αν η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της.
Ο Erdogan χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους ως υπερόπλο για να πιέσει την Ευρώπη και για να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις ώστε να μοιραστούμε το Αιγαίο» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο, διερωτήθηκε γιατί δεν τις κάνουν.
«Παραμύθια.
Ζουν μια αυταπάτη.
Νομίζει ότι επειδή θα κάνουν κλειστά κέντρα δεν θα έρθουν.
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά κρατιέται.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να φωνάξει τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεννηματά για έναν σοβαρό διάλογο.
Το πρόβλημα τους ξεπερνάει και στο τέλος θα κάνουμε όλους τους Έλληνες ρατσιστές χωρίς λόγο» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος επανήλθε στη δήλωση του σχετικά με το ότι «και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα».
«Καλό θα είναι όσοι ασχολούνται με τα media να διαβάζουν ιστορία, γιατί είναι ανιστόρητοι και αδιάβαστοι και το λέω δημόσια για όσους προσπαθούν να μου χρεώσουν αυτήν τη λογική.
Τότε, παραμονές της Μικρασιατικής καταστροφής, επειδή έβλεπαν οι τότε κρατούντες της δεξιάς ότι πέφτει το μέτωπο, εξέδωσαν διάταγμα με το οποίο έλεγαν  ότι για να μπει Ίωνας στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει διαβατήριο.
Μάλιστα, όχι μόνο τους ζητούσαν διαβατήρια αλλά τους άφησαν στα αζήτητα.
Ψάξτε να δείτε ποια αμερικανίδα παρενέβη και πήγαν τα καράβια να φορτώσουν πρόσφυγες» υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι αυτό που είπε, είναι ότι «η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης