Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απεργούν 14/2 οι ταχυδρόμοι των ΕΛΤΑ καταγγέλλοντας διάλυση στην διανομή

tags :
Απεργούν 14/2 οι ταχυδρόμοι των ΕΛΤΑ καταγγέλλοντας διάλυση στην διανομή
Η νέα δομή λειτουργίας θα φέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, αφού κατά περίπτωση θα φτάνουν να βλέπουν ταχυδρόμο μια φορά την εβδομάδα αλλά και σε περιπτώσεις σπανιότερα
Πλήρη διάλυση της διανομής επιφέρει η απόφαση για την κατάργηση 420 θέσεων διανομέων, η οποία μειώνει σχεδόν στο μισό τη δύναμη της διανομής στην Αττική σύμφωνα με το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής το οποίο προκήρυξε για αύριο, 14 Φεβρουαρίου 2020, 24ωρη απεργία.
Σύμφωνα με το Σωματείο πρακτικά η απόφαση αυτή διπλασιάζει τους τομείς διανομής και άρα τους χρόνους παράδοσης.
Η νέα δομή λειτουργίας θα φέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, αφού κατά περίπτωση θα φτάνουν να βλέπουν ταχυδρόμο μια φορά την εβδομάδα αλλά και σε περιπτώσεις σπανιότερα.
Οι ταχυδρόμοι εκτιμούν ότι  η Διοίκηση θα διαφημίζει ότι οι επιδόσεις γίνονται στην ώρα τους, αλλά αυτό θα είναι μόνο θεωρία. Στην πράξη θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και τη ταλαιπωρία των καταναλωτών θα μεγαλώσει. Και όλα αυτά την ώρα που αυξάνεται το τιμολόγιο. Άρα οι πολίτες θα πληρώνουν περισσότερο για χειρότερες υπηρεσίες.
Επισημαίνουν ότι τέτοιο πλάνο διανομής δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, γεγονός που σφραγίζει την πρωτοβουλία της Διοίκησης με την παγκόσμια πατέντα ανεδαφικής προχειρότητας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αμφισβητείται στην πράξη η δυνατότητα παροχής Καθολικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών που συμβατικά προκύπτουν για τα ΕΛΤΑ.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου «Μετά από 4 χρόνια καταστροφικών επιλογών που έφεραν σε δεινή θέση το δημόσιο ταχυδρομείο, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και πρακτικά σε κατάσταση ασφυξίας, γίνονται επιλογές χωρίς ψυχραιμία και ρεαλισμό. Κυρίως χωρίς οραματική αντιμετώπιση του ταχυδρομείου.
Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται απαξιωμένα, χωρίς επενδύσεις εκσυγχρονισμού, χωρίς αναπτυξιακό πλάνο και χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο στρατηγικού βάθους. Σήμερα αντί να καλυφθούν τα κενά των προηγουμένων ετών, γίνονται κινήσεις σπασμωδικές που τελικά θα επιδεινώσουν την ήδη τραγική κατάσταση του Οργανισμού.
Οι εργαζόμενοι κατανοούμε τη σημασία αντιμετώπισης των προκλήσεων για τα ΕΛΤΑ, ωστόσο περιμένουμε να γίνουν με ρεαλισμό και όραμα. Όχι μόνον για να “βγουν τα νούμερα σήμερα” αλλά για να υπάρχει βιώσιμο ταχυδρομείο στη χώρα που να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες.
Η απόφαση μείωσης των θέσεων στη διανομή θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα απ όσα θα λύσει.
Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο με αντίληψη μακροχρόνιου σχεδιασμού.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην παρασύρεται από τις εμμονές ορισμένων ενάντια σε κάθε τι δημόσιο.
Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΕΛΤΑ πρέπει να προστατευθεί μαζί με τη βιωσιμότητά του.
Οι εργαζόμενοι θα σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία.
Το Σωματείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει τους ταχυδρόμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης