Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (ΝΔ): Οι τοπικές κοινωνίες θα δουν αποτέλεσμα με τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες

Πλεύρης (ΝΔ): Οι τοπικές κοινωνίες θα δουν αποτέλεσμα με τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες
Θα δικαιωθεί η πολιτική μας υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι οι τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου θα δουν αποτέλεσμα με την κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες και ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα δικαιωθεί διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης ακινήτων και εκτάσεων.
«Η κριτική που μας ασκούν είναι ότι δεν ακολουθήσαμε εξ’ αρχής κάποιες σκληρές πολιτικές.
Ο κόσμος περίμενε ότι από την αρχή θα μπαίναμε στη λογική των αποτρεπτικών ενεργειών και των κλειστών κέντρων, για να έχουμε μια πολιτική αντίθετη της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα κλειστά κέντρα δεν μπορούσαν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη.
Αυτή η πολιτική προφανώς θα είχε έναν χρόνο προσαρμογής.
Και το άσυλο και οι κλειστές δομές, να συμφωνήσω ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο νωρίς, αλλά δεν θα μπορούσαν να γίνουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Μπορεί να αποδεχόμαστε μια κριτική καθυστέρησης κάποιων ενεργειών, όμως είναι πολιτικές αυτές είναι σωστές και μόλις λειτουργήσουν στο σύνολό τους, από τον επόμενο μήνα θα φέρουν αποτέλεσμα.
Πρόκειται για μήνυμα αποτροπής των ροών και επιτάχυνση του αιτήματος ασύλου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν.
«Το επιχείρημα ότι δεν θέλουμε καθόλου δομές δεν είναι επιχείρημα.
Στα νησιά έχει χαθεί η εμπιστοσύνη διαχρονικά.
Το να σου λέω όμως για κλειστή δομή και να μην έχω καθόλου δεν υπάρχει.
Θα πάμε σε κλειστές δομές και οι τοπικές κοινωνίες θα δουν αποτέλεσμα και θα δικαιωθεί η πολιτική μας.
Το κλειστό κέντρο η τοπική κοινωνία δεν το φοβάται, αυτό που φοβάται είναι ότι θα μου πεις κλειστό, τελικά οι ροές θα αυξηθούν, τελικά θα γίνει ανοιχτό και θα μου δημιουργήσεις 5 Μόριες.
Εκεί θα κριθούμε, αν θα γίνει τελικά ξέφραγο αμπέλι κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πω ήταν αποτυχία η πολιτική μας» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης