Τελευταία Νέα
Οικονομία

MarketWatch: Πως μια «επική φούσκα ομολόγων» έστειλε το ελληνικό 10ετές κάτω από το 1%

MarketWatch: Πως μια «επική φούσκα ομολόγων» έστειλε το ελληνικό 10ετές κάτω από το 1%
Σύμφωνα με το MarketWatch οι αρνητικές αποδόσεις στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει τους επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα
Ως αποτέλεσμα «της ακόρεστης όρεξης για ο,τιδήποτε προσφέρει θετική απόδοση» βλέπει το MarketWatch την υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 1% για πρώτη φορά.
Οι επενδυτές -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- αναφέρουν ότι η ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι αρνητικές αποδόσεις στην ευρωζώνη αλλά και σε άλλες αναπτυγμένες αγορές έχουν στρέψει τους fund managers σε άλλες πιο επικίνδυνες κεφαλαιαγορές, είτε πρόκειται για αναδυόμενες αγορές είτε για junk ομόλογα που εκδίδονται χρεωμένες εταιρείες.
Η υποχώρηση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων αντικατοπτρίζει «την ανατροπή ενός κόσμου μια επικής φούσκας ομολόγων που βιώνουμε» αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Peter Boockvar, επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της συμβουλευτικής ομάδας του Bleakley.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση της ευρωζώνης έχει επίσης συμβάλλει στην ισχυροποίηση των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΟΟΣΑ, η ελληνική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 2%.
«Η Ελλάδα έχει κάνει κάποια καλά πράγματα, τα θεμελιώδη της έχουν βελτιωθεί.
Τους χρωστάμε και εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι βγήκαμε πολύ νωρίς.
Δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν ράλι στα ελληνικά ομόλογα» δήλωσε ο Jack McIntyre από την BrandyWine Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης