Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Καρατομήθηκαν κορυφαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι στην επαρχία Χουμπέι και στην πόλη Ουχάν

tags :
Κίνα: Καρατομήθηκαν κορυφαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι στην επαρχία Χουμπέι και στην πόλη Ουχάν
Κατηγορούνται ότι αντέδρασαν με μεγάλη βραδύτητα στην εμφάνιση του ιού
Στην καρατόμηση δύο κορυφαίων πολιτικών και κομματικών αξιωματούχων προχώρησε η κυβέρνηση της Κίνας.
Συγκεκριμένα, ο Jiang Chaoliang, γραμματέας της επαρχιακής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι και ο Ma Guoqiang, γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚ Κίνας στην πόλη Ουχάν απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους, ενώ ήδη ορίστηκαν οι αντικαταστάτες τους.
Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη αιτιολογία για την καρατόμηση τους, υπάρχουν έντονες επικρίσεις για την εξαιρετικά αργή αντίδραση στην εμφάνιση του κορωνοϊού τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Με έχει κυριεύσει ένα αίσθημα ενοχής, έχω καταληφθεί από τύψεις», είπε ο Ma στην κινεζική δημόσια τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι «η επιδημία θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί πιθανόν καλύτερα, να μη μετατραπεί σε αυτή που είναι σήμερα».
Είναι χαρακτηριστικό πως
Κεφάλια άρχισαν να πέφτουν ήδη στην αρχή της εβδομάδας στη Χουμπέι, καθώς εντείνονται οι επικρίσεις πολλών Κινέζων για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κρίση. Τα δύο πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της επαρχιακής επιτροπής Υγείας αντικαταστάθηκαν.
Η επιδημία του COVID-19 ως χθες Τετάρτη είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.355 ανθρώπους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τα 60.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης