Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Η αβάσταχτη ελαφρότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης

tags :
Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Η αβάσταχτη ελαφρότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης
Έντονη κριτική στις πρακτικές της κυβέρνησης άσκησε ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Στην κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019 και την απλή παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι 30.04.2020, επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει ούτε μια, ούτε δυο αλλά οχτώ υπουργικές τροπολογίες αλλάζοντας ακόμα και τον περίφημο νόμο για το επιτελικό κράτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο σημείωσε στην ομιλία του στην Βουλή ο Γιώργος Αρβανιτίδης.
Ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής επέκρινε την τακτική της κυβέρνησης που συναγωνίζεται την προηγούμενη στο... άθλημα της κακής νομοθέτησης με τα παραδείγματα να πληθαίνουν.
Την στιγμή μάλιστα που οι Υπουργοί αρνήθηκαν να προσκαλέσουν σε ακρόαση τους κοινωνικούς φορείς για τόσα σημαντικά θέματα.
Ο κ. Αρβανιτίδης υπενθύμισε ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΣΑΜΕΑ αλλά και έντονη κριτική από το Κίνημα Αλλαγής, ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να αλλάξει τα κριτήρια και να αυξήσει το ποσό κοινωνικού μερίσματος για να καταστούν δικαιούχες και οι οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία άνω των 24 ετών, σε αντίθεση με όσα είχε αρχικά εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Αρβανιτίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ουσιαστική προστασία των δανειοληπτών και τη διάσωση της πρώτης κατοικίας με τους πλειστηριασμούς πια να βρίσκονται προ των πυλών και τη Ν.Δ. να μας καθησυχάζει για την αυτορρύθμιση των αγορών και να νοιάζεται αποκλειστικά για την στήριξη των τραπεζών.
Το συμπέρασμα σε σχέση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ρύθμισης των οφειλών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ότι έχει αποτύχει, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (24/1/2020) από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μόνο 234 προτάσεις ρύθμισης έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 145 περιπτώσεις θα είναι με κρατική επιδότηση.
Τέλος, ο κ. Αρβανιτίδης σε σχέση με την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ υπογράμμισε τις παλαιότερες ευθύνες της Ν.Δ. η οποία τώρα ως Κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας και αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την υποχρεωτική πτώχευσή της με πώληση σημαντικού μέρους του ενεργητικού της εταιρείας, όταν μάλιστα το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται αύξηση της τιμής και της ζήτησης του Νικελίου λόγω της χρήσης του σε συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης