Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό έτους η τιμή του Bitcoin στα 10.489 δολάρια

tags :
Σε υψηλό έτους η τιμή του Bitcoin στα 10.489 δολάρια
Κυρίαρχη άποψη είναι ότι το Bitcoin αποτελεί καταφύγιο ασφαλούς επένδυσης σε περιόδους αβεβαιότητας
Το Bitcoin έπιασε σήμερα Τετάρτη (12/2) την υψηλότερη τιμή για φέτος και την μεγαλύτερη μέσα σε πέντε μήνες, ξεπερνώντας τα 10.000 δολάρια και συνεχίζοντας το ράλι που καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα.
Η σημερινή τιμή στα 10.489,78 δολάρια είναι η ψηλότερη που έχει καταγράψει από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk.
Πρόκειται για αύξηση άνω του 44% από την αρχή του έτους.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την άνοδο του Bitcoin, ο κυριότερος από τους οποίους είναι η άποψη μερίδας επενδυτών ότι αποτελεί καταφύγιο ασφαλούς επένδυσης σε περιόδους αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, επικεφαλής στην εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Luno: «Ένας από τους εξωτερικούς παράγοντες που συμβάλει στην άνοδο του Bitcoin είναι η συνεχιζόμενη ανησυχία για την επιδημία του κορωνοϊού».
Ο Ayyar επεσήμανε τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος φάνηκε να αναγνωρίζει την δυνατότητα εξάπλωσης των ψηφιακών νομισμάτων, ως έναν άλλο βασικό παράγοντα που οδήγησε στην άνοδο των τελευταίων 24 ωρών.
Στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο την Τρίτη (11/2) ο Powell ρωτήθηκε για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας και για την άποψη της Fed για ένα ψηφιακό δολάριο.
Ο προέδρος της Fed αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα Libra του Facebook ήταν μια "αφύπνιση" πως ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα.
Τόνισε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που χρειάζονται να απαντηθούν σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης