Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να μετατρέψει τη διαδικασία με τους προστατευόμενους μάρτυρες σε ζούγκλα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να μετατρέψει τη διαδικασία με τους προστατευόμενους μάρτυρες σε ζούγκλα
Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι δε ζούμε σε εποχή πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων - Ο στόχος της πλειοψηφίας είναι προφανής: εκβιάζουν προκειμένου να εκφοβίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο τρόπος εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων αναδεικνύεται σε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ, για τον τρόπο που θα πρέπει να προχωρήσει η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη, πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν προσπάθεια εκβιασμού και εκφοβισμού των προστατευομένων μαρτύρων και προειδοποιούν ότι «όσο και να θέλει η ΝΔ να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα δε θα της επιτραπεί» και οι νόμοι θα γίνουν σεβαστοί.
«Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι δε ζούμε σε εποχή πολιτικών και νομικών πραξικοπημάτων.
Ο στόχος της πλειοψηφίας είναι προφανής: εκβιάζουν προκειμένου να εκφοβίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν για το καθεστώς προστασίας:
«Για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Από την ώρα χαρακτηρισμού τους ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όταν και όπου καταθέτουν, θα καταθέτουν με την κωδική τους ονομασία και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Αποκάλυψη μπορεί να γίνει μόνο στο ακροατήριο με απόφαση του δικαστηρίου.
Όσα ακούγονται περί δήθεν εξέτασής τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους, είναι αδιανόητα και δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι θεσμικοί παράγοντες της δικαιοσύνης μπορεί να μην τήρησαν τη νομιμότητα».
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η προανακριτική ζητά από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τους εισαγγελείς διαφθοράς το που και το πώς θα γίνει η εξέταση από ομάδα της Επιτροπής, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί ζήτημα για την αποκάλυψη των στοιχείων των μαρτύρων.
«Επαναλαμβάνουμε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο στο στάδιο της προδικασίας.
Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο.
Όσο και να θέλει η ΝΔ να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα δε θα της το επιτρέψουμε.
Υπάρχουν νόμοι και θα γίνουν σεβαστοί», τονίζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης