Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: Η Εurobank ως τις αρχές Μαρτίου 2020 θα επιζητήσει την εγγύηση του Ηρακλή

tags :
Bloomberg: Η Εurobank ως τις αρχές Μαρτίου 2020 θα επιζητήσει την εγγύηση του Ηρακλή
Η Eurobank αναμένεται να ξεκινήσει την πώληση 7,5 δισ. ευρώ NPEs μέσα σε λίγες εβδομάδες στοιχείο που την καθιστά την πρώτη τράπεζα η οποία θα εκμεταλλευτεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ηρακλή
Η Eurobank Ergasias αναμένεται να ξεκινήσει την πώληση 7,5 δισ. ευρώ προβληματικού χρέους μέσα σε λίγες εβδομάδες στοιχείο που την καθιστά την πρώτη τράπεζα η οποία θα εκμεταλλευτεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ηρακλή το οποίο προωθεί η Ελληνική κυβέρνηση όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Bloomberg.
Το Φεβρουάριο ή στις αρχές Μαρτίου, η Eurobank θα υποβάλει αίτηση για εγγύηση βάσει του Ηρακλή όπως ανέφεραν στο πρακτορείο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα αλλά δεν θέλησαν να κατονομαστούν μιας και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Το σχέδιο Ηρακλής  ζητά από τις τράπεζες να ανασυγκροτήσουν πρώτα να τιτλοποιήσουν το προβληματικό τους χρέος και στη συνέχεια αυτό το χρέος να βγει στην αγορά με το κράτος να υποστηρίζει (σ.σ. μέσω της εγγύησης) τη λήψη ενός καλύτερου τιμήματος.
Το σχέδιο αυτό είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο Ιταλικό και αναμένεται να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν  τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους κατά περίπου 40% από τα 71 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης