Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒ: Τα ανεπαρκή μεταφορικά δίκτυα δεν στηρίζουν την εξωστρέφεια της Β. Ελλάδας

tags :
ΣΕΒ: Τα ανεπαρκή μεταφορικά δίκτυα δεν στηρίζουν την εξωστρέφεια της Β. Ελλάδας
O ΣΕΒ ανέδειξε ακόμη μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενεργειακής και ψηφιακής αναβάθμισης της περιοχής, την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες δεξιότητες, την ανάγκη επενδυτικών και άλλων κινήτρων
Την ανεπάρκεια των μεταφορικών δικτύων της Βορείου Ελλάδας και την αρνητική επίδραση που έχουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με αφορμή την επίσκεψη εργασίας κλιμακίου στελεχών του στην περιοχή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, σε σύσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή κυβερνητικών φορέων, βουλευτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, ο ΣΕΒ ανέδειξε επίσης την ανάγκη ενεργειακής και ψηφιακής αναβάθμισης της περιοχής, την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες δεξιότητες, την ανάγκη επενδυτικών και άλλων κινήτρων, αλλά και την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και του λαθρεμπορίου.
Ο κ. Γιάννος Μητσός, Senior Advisor του ΣΕΒ, σημείωσε ότι το 62% της βιομηχανίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι δυναμικό και με προοπτική ανάπτυξης (βάσει εξειδικευμένης μελέτης του ΙΟΒΕ-ΕΜΠ για την περιοχή), κάτι που αντανακλάται και στις εξαγωγικές επιδόσεις όπου δυναμισμό και προοπτική επιδεικνύει πάνω από το 60% της βιομηχανίας.
Η πορεία αυτή, τόνισε, πρέπει να ενδυναμωθεί και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρχει παραγωγική συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης