Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING και BlueBay για την υποχώρηση της απόδοσης στο ελληνικό 10ετές ομόλογο - Έρχονται αναβαθμίσεις

ING και BlueBay για την υποχώρηση της απόδοσης στο ελληνικό 10ετές ομόλογο - Έρχονται αναβαθμίσεις
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα (12/2/2020) κάτω από το 1%
Στην υποχώρηση των αποδόσεων του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 1% αναφέρονται και οι Financial Times.
«Τα ελληνικά κόστη δανεισμού έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά-ρεκόρ παρά την αξιολόγηση "junk", καθώς οι επενδυτές συγκεντρώνονται σε αγορές της ευρωζώνης που προσφέρουν θετική απόδοση» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Υπάρχουν πολλά χρήματα εκεί έξω που κυνηγούν αυτές τις αποδόσεις» επισημαίνει ο Antoine Bouvet από την ING επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα επιμείνει στην πολιτικών των αρνητικών επιτοκίων. Κατά συνέπεια αγορές όπως της Ελλάδας και της Ιταλίας προσφέρουν επιπλέον απόδοση.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη σε μια περίοδο οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης παρουσιάζουν επιβράδυνση, ενώ η εκλογή μια κυβέρνησης που είναι περισσότερο φιλική στις επιχειρήσεις έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Bouvet, το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2020 στέλνει το μήνυμα στους επενδυτές ότι δεν εκδοθούν πολλά ομόλογα φέτος.
«Αναμένονται περισσότερες αναβαθμίσεις και μια επενδυτική βαθμίδα, ίσως έως το τέλος του έτους» επισημαίνει ο Mark Dowding επικεφαλής επενδύσεων στην BlueBay Asset Management.
Σύμφωνα με το ίδιο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω υποχώρηση φέτος καθώς οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές για τις αρνητικές αποδόσεις που προσφέρουν χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης