Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε κορωνοϊό και Fed - Στο +0,1% και τα 1.571,6 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε κορωνοϊό και Fed - Στο +0,1% και τα 1.571,6 δολ. ανά ουγγιά
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (12/2) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις αρχικές του απώλειες, αντλώντας ώθηση από τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, J. Powell ότι η Fed θα χρησιμοποιήσει την ποσοτική χαλάρωση ως όπλο σε ενδεχόμενη ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.571,60 δολάρια η ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στια 98,65 μονάδες, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχθηκε πιέσεις και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η αμερικανική οικονομία έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής αρκετά ανθεκτική απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς και ότι η Τράπεζα δεν έχει αλλάξει τις βασικές προοπτικές της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
«Πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό της σεναριολογίας και ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Powell ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, διευκρινίζοντας ότι «το ερώτημα είναι έαν οι επιδράσεις θα είναι αρκετά επίμονες ώστε να οδηγήσουν σε μία ουσιαστική αξιολόγηση».
«Ο κορωνοϊός ενδέχεται να μην έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις και έτσι η Fed ενδέχεται να συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της για τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero, πρτοσθέτοντας ότι «τα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας ενδεχομένως να απομακρύνει τη Fed από μία μείωση των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης