Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό - Στο +0,74% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,87%

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές παρά τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό - Στο +0,74% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,87%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +0,82% στις 27.809 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (12/2) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας την άνοδο που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι η έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,74% στις 23.861,21 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +0,69% στις 2.238,38 μονάδες.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,47% στις 7.088,20 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη ενισχύεται κατά +1,24% στις 3.214,98 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +0,82% στις 27.809 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,94% και τις 11.774,19 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,87% στις 2.926,90 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component κατέγραψε σημαντική άνοδο +1,60% στις 10.940,80 μονάδες.
«Παρά τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό, οι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διαθέτουν τα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την κρίση της δημόσιας υγείας», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της CMC Markets.
Νωρίτερα εντός της ημέρας η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας προχώρησε στην έκδοση ομολόγων οικονομικής αξίας 5 δισ. γουάν (περίπου 715,3 εκατ. δολαρίων) τα οποία προορίζονται για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Η περίοδος ωρίμανσης τους είναι διετής με επιτόκιο 2,29% και η έκδοση έγινε μέσω δημόσιας προσφοράς στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης.
Ο συνολικός αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 1.115, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 44.000, 319 εκα των οποίων έχουν καταγραφεί σε άλλες 24 χώρες, πέραν της Κίνας.
«Οι αγορές λένε συλλογικά ότι ενδεχομένως να μπορούν να ξεπεράσουν τον θόρυβο που σχετίζεται με τον ιό και ότι ίσως η πτώση δε θα είναι τόσο μεγάλη όσο πίστευαν», δήλωσε ο αναλυτής επενδύσεων της Baird, Willie Delwiche, προσθέτοντας ότι «η αμερικανική οικονομία δείχνει μέχρι στιγμής να διαχειρίζεται πολύ καλά την κατάσταση».
Επιπλέον, οι ασιατικές αγορές δέχθηκαν ώθηση και από τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στους δείκτης S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 29.276,34 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,17% στις 3.357,75 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά +0,11% στις 9.638,94 μονάδες.
Άνοδο καταγράφει σήμερα και το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν νέα άνοδο στα αποθέματα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +1,98% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,44% στα 50,66 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 3 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» δέχθηκαν στήριξη από τις αναφορές ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς από τις 30 Ιανουαρίου, γεγονός που υποδεικνύει ότι η έξαρση του ιού ενδέχεται να έχει αγγίξει ήδη το αποκορύφωμά της και ότι θα αρχίσει να υποχωρεί το επόμενο διάστημα.
«Καθώς ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων έχει υποχωρήσει, αυτό έχει βελτιώσει το κλίμα της αγοράς», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Futures, Kim Kwang-rae.
Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορωνοϊού αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου οδήγησαν την Δευτέρα (10/2) τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Παρά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, η τιμή του πετρελαίου παραμένει χαμηλότερη κατά -20% σε σχέση με τα πολύμηνα υψηλά στα οποία σκαρφάλωσε στις αρχές Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης