Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέος διαγωνισμός του UNWTO για startups τουρισμού γαστρονομίας

tags :
Νέος διαγωνισμός του UNWTO για startups τουρισμού γαστρονομίας
Το 2019 υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες από 84 χώρες
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και το Basque Culinary Centre έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και πάλι για τη δεύτερη έκδοση του διαγωνισμού start-up τουρισμού γαστρονομίας.
Το 2019 υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες από 84 χώρες. Τα έργα κυμαίνονταν από τις νέες τεχνολογίες, τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, το λογισμικό καινοτομίας και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που επικεντρώνονταν στη γεωργική βιωσιμότητα που βασίζεται στην καινοτομία. Όλοι τους συμβάλλουν στην προώθηση των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG).
Φέτος και με την υποστήριξη του TUI Care Foundation, θα υπάρχουν δύο βραβεία. Ένα στην κατηγορία startups και ένα στην κατηγορία κοινωνικής καινοτομίας με βιώσιμο κοινωνικό αντίκτυπο.



“Με τον διαγωνισμό εντοπίζουμε βασικές εταιρείες που θα διαμορφώσουν το μέλλον για τα φαγητό στα ταξίδια, επισημαίνει ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι, γενικός γραμματέας του UNWTO.
Η γαστρονομία συνεχίζει να αποδεικνύει τις δυνατότητές της για τον εμπλουτισμό της προσφοράς του τουρισμού και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις αγροτικές κοινότητες, με δυνατότητα κλιμάκωσης σε παγκόσμιο επίπεδο”.
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το διαγωνισμό ξεκίνησε και θα λήξει στις 6 Απριλίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου 2020.
Εγγραφές στο https://www.gastronomytourismventures.org/en/

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης