Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στους 1.113 οι νεκροί από τον κορωνοϊό COVID-19 – Πάνω από 44.000 τα κρούσματα

tags :
Κίνα: Στους 1.113 οι νεκροί από τον κορωνοϊό COVID-19 – Πάνω από 44.000 τα κρούσματα
Διχογνωμία επιστημόνων για την έξαρση της επιδημίας
Τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων της επιδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19 από τα τέλη Ιανουαρίου κατέγραψε χθες Τρίτη 11/2 η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επιτροπή Υγείας, την ώρα που οι επιστήμονες διαφωνούν στο πότε αναμένεται να κορυφωθεί η επιδημία.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653, εκ των οποίων τα 2.015 κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις 30 Ιανουαρίου.
Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών αυτοί ανέρχονται σε 1.113 στην Κίνα, ενώ θα πρέπει να προστεθούν και οι δύο άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ηπειρωτικής Κίνας.
Τα νέα αυτά κάνουν τους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι η επιδημία ενδεχομένως να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.
Ο κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος που ασχολείται με την εν λόγω επιδημία, Zhong Nanshan υποστήριξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε ορισμένες επαρχίες της Κίνας μειώνεται ενώ εκτίμησε ότι η επιδημία θα φτάσει στο αποκορύφωμα της τον Φεβρουάριο.
«Ελπίζω αυτή η έξαρση να τελειώσει κάπου στον Απρίλιο» είπε ο Zhang.
Πάντως, αν και οι Κινέζοι επιστήμονες και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές ο ΠΟΥ προειδοποίησε χθες πως η επιδημία αποτελεί μια παγκόσμια απειλή, ενδεχομένως χειρότερη και από την τρομοκρατία.
«Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να θεωρήσει αυτήν την επιδημία ως τον υπ’αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο» υποστήριξε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος τόνισε ότι το εμβόλιο κατά του ιού θα πρέπει να αναμένεται σε 18 μήνες από σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης