Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ballard (Fed): Ο κορωνοϊός θα πλήξει σοβαρά την οικονομία της Κίνας το α' τρίμηνο

tags :
Ballard (Fed): Ο κορωνοϊός θα πλήξει σοβαρά την οικονομία της Κίνας το α' τρίμηνο
Οι ενέργειες για τον έλεγχο του ιού είναι τόσο εκτεταμένες ώστε η οικονομία να αναπτυχθεί αρκετά πιο αργά το α' τρίμηνο του 2020 από ότι θα αναπτυσσόταν σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε σε ομιλία του ο αξιωματούχος της Fed
H κινεζική οικονομία αναμένεται να «επιβραδυνθεί αισθητά» εξαιτίας των ενεργειών για τον έλεγχο του κορωνοϊού, με τον αντίκτυπο να είναι ήδη αισθητός στις αγορές ομολόγων, δήλωσε σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο αξιωματούχος της Fed, James Ballard σύμφωνα με το Reuters.
«Οι ενέργειες για τον έλεγχο του ιού είναι τόσο εκτεταμένες ώστε η οικονομία να αναπτυχθεί αρκετά πιο αργά το πρώτο τρίμηνο του 2020 από ότι θα αναπτυσσόταν σε διαφορετική περίπτωση» ανέφερε σε ομιλία του στο Σεντ Λιούις.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο κ. Ballard  επισήμανε ότι προηγούμενες επιδημίες είχαν «αισθητό» αντίκτυπο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ο οποίος κράτησε μέχρι τον «πλήρη έλεγχο» του ιού».
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και τώρα, πρόσθεσε.
Η πρόσφατη πτώση στην απόδοση του αμερικανικού 2ετούς ομολόγου «πιθανότατα οφείλεται στον κίνδυνο που διατρέχει η παγκόσμια οικονομία από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης