Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκλειστικό: Οι προμηθευτές της Creta Farms που θα κουρευτούν 97% και το θαύμα των αποπληρωμών

tags :
Αποκλειστικό: Οι προμηθευτές της Creta Farms που θα κουρευτούν 97% και το θαύμα των αποπληρωμών
Οι υποχρεώσεις της Creta Farms που μειώθηκαν κατά 3,2 εκ ευρώ στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου και τα ερωτήματα
Και εγένετο θαύμα.
Την ώρα που η Creta Farms υποτίθεται ότι πελαγοδρομούσε και προσπαθούσε να λειτουργήσει στοιχειωδώς οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές μειώθηκαν και μάλιστα κατά 3,2 εκ ευρώ!!!
Και μάλιστα πριν καν οι τράπεζες βάλουν το χέρι στην τσέπη που το έβαλαν ενώ είχε ήδη εξασφαλιστεί προστασία από τους πιστωτές. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το bankingnews και παρουσιάζει σήμερα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 το υπόλοιπο υποχρεώσεων της εταιρίας προς τους προμηθευτές της ήταν 27,159 εκ ευρώ ενώ με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη συμφωνία εξυγίανσης που δημοσιοποιήθηκε δύο μήνες μετά δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου το υπόλοιπο προς τους προμηθευτές ήταν 23.951 εκ ευρώ.
Δηλαδή μέσα σε δύο μήνες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές μειώθηκαν κατά 3,2 εκ ευρώ. Και αυτό όταν η εταιρία φερόταν ότι προσπαθούσε να παράγει προϊόντα και να πληρώνει το προσωπικό της χωρίς να τα καταφέρνει.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο εγείρει το εύλογο ερώτημα ποιοι και με ποιο σκεπτικό αποπληρώθηκαν παλαιές οφειλές.
Ειδικά μάλιστα όταν κατά το ήμισυ της περιόδου η εταιρία είχε προστασία από τους πιστωτές λόγω της έκδοσης προσωρινής διαταγής γα την υπαγωγή στο άρθρο 106α στα τέλη Οκτωβρίου.
Από τα στοιχεία Σεπτεμβρίου που δημοσιεύει σήμερα το bankingnews προκύπτει ότι 46 προμηθευτές έχουν υπόλοιπα άνω των 100.000 ευρώ και συνολικά και 170 από 10.000  ευρώ έως 100.000 ευρώ.
Υπάρχουν επίσης περί τους 900 μικρούς προμηθευτές με ποσά κάτω 10.000 ευρώ.
Η μεγαλύτερη απαίτηση προμηθευτή είναι της εταιρίας κρεάτων ΚΑΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ύψους 9,4 εκ ευρώ και ακόμα αν ήθελε υποτεθεί ότι αποπληρώθηκαν χρήματα μόνο σε αυτόν τον προμηθευτή στο επίμαχο δίμηνο, πράγμα που δεν ισχύει, είναι προφανές ότι η ζημία που θα υποστεί η εν λόγω εταιρία από το σχέδιο εξυγίανσης της Creta farms είναι τεράστια.
Από τους προμηθευτές ξεχωρίζει η απαίτηση της ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ 665 χιλιάδων ευρώ, της Ελληνικά Ταχυδρομεία 588 χιλιάδων ευρώ (πρόκειται για οφειλή της Creta  που προέκυψε από προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και επιφέρει χτύπημα σε μια κρατική εταιρία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα), της εισηγμένης ΕΛΤΟΝ Χημικά 502 χιλιάδες ευρώ, της Hertz (μέλος της εισηγμένης Autohellas) 430 χιλιάδες ευρώ και της ΕΚΟ 248 χιλιάδες Ευρώ.
Μεταξύ των προμηθευτών εμφανίζονται και super market (ΑΒ Βασιλόπουλος, ΕΛΟΜΑΣ) όπου προφανώς τα υπόλοιπα αφορούν έξοδα προώθησης που τιμολογούνται ως δαπάνη και κατά συνέπεια υποχρέωση της εταιρίας όπου προφανώς θα συμψηφιστούν.
Επιπλέον εμφανίζονται ξένες εταιρίες οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθούν με ασφάλιση πιστώσεων αλλά και μικρές εταιρίες όπως η Μάνος και Σία ΟΕ (dictamus) η οποία εμπορεύεται στην Κρήτη βότανα και είναι αμφίβολο αν καταφέρει να ανταπεξέλθει με απαίτηση 60.000 ευρώ περίπου.

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ CRETA FARMS ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/09/2019
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης