Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ιστορικά υψηλά για Wall - Στο επίκεντρο της προσοχής οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό - Στο +0,17% ο S&P 500

tags :
Νέα ιστορικά υψηλά για Wall - Στο επίκεντρο της προσοχής οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό - Στο +0,17% ο S&P 500
Νέα επίπεδα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν, στη σημερινή (11/02/2020) συνεδρίαση, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της επιδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.
Αμετάβλητος στις 29.276,34 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ο S&P 500 ενισχύθηκε +0,17% στις 3.357,75 μονάδες, ενώ κατά 0,11% υψηλότερα κινήθηκε  ο Nasdaq στις 9.638,94 μονάδες.

Image

Παράλληλα σε πλήρη συναγερμό παραμένει η Κίνα αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης για την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς πέρα από την αύξηση του αριθμού των θυμάτων και των κρουσμάτων, αρχίζουν να διατυπώνονται και σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει πέρα από την παγκόσμια υγεία και στην παγκόσμια οικονομία.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), χαρακτηρίζει την επιδημία «πολύ σοβαρή απειλή για τον πλανήτη».
Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 108 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019, όταν και ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, για τον οποίο όμως επίσημα η Κίνα άρχισε να μιλά από τις 31 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται σε 1.016 – υπάρχουν δύο ακόμα θάνατοι εκτός ηπειρωτικής Κίνας, συνεπώς ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 1.018 – και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 42.000, ενώ τουλάχιστον 319 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε άλλες 24 χώρες και περιοχές.
Την ίδια ώρα,  ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, υπογράμμισε ότι η τράπεζα εξετάζει προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τον κορωνοϊό και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που η επιδημία μπορεί να έχει στην αμερικανική οικονομία.


Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Dow Jones

Image



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500

Image



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Nasdaq

Image



Κέρδη στην Ευρώπη - Σε νέο ιστορικό υψηλό ο EuroStoxx 600

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να ενισχύονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, λαμβάνοντας ώθηση από τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street.
Oι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό, με την Κίνα να «ρίχνει» επιπλέον 3 δισ. δολ. στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού, μέσω της Τράπεζας Ανάπτυξης.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πολιτικές εξελίξεις σε Γερμανία και Ιρλανδία, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,9% στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ των 428 μονάδων.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,99% στις 13.627 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε κέρδη 0,69% στις 7.498 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,65% στις 6.054 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 24.688 μονάδες, με άνοδο 0,74%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη είχε άνοδο 0,68% στις 9.882 μονάδες.
Στη διάθεση έκτακτων δανείων οικονομικού ύψους 20,4 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 2,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού (NCP), προχώρησε η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB).
Τα δάνεια αυτά προσφέρονται κυρίως προς τις επιχειρήσεις στον βιομηχανικό τομέα, αλλά και για την αγορά υλικών πρόληψης και ελέγχου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, οι δανειοδοτήσεις αυτές καλύπτουν τα υλικά καθημερινών αναγκών των κατασκευαστών των δύο αυτοσχέδιων νοσοκομείων που κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην πόλη Ουχάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης