Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2019

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας ενισχύθηκε κατά +0,1%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κατά -1,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -2,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,8%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% έναντι πτώσης -1,1% προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,3%.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,6% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -2,5%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη.
Όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, η παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019 καταγράφηκε «άλμα» της τάξεως του +5% έναντι ετήσιας ανόδου +2,6% τον προηγούμενο μήνα.
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ για το σύνολο του έτους ο δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,3% γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2012.
Νωρίτερα, η ONS δημοσίευσε τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκα κατά 1,1% ενώ για το σύνολο του 2019, το ΑΕΠ κατέγραψε οριακή επιτάχυνση στο 1,4% έναντι 1,3% το 2018.
«Δε σημειώθηκε ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, καθώς οι αυξήσεις στους τομείς υπηρεσιών και κατασκευών αντισταθμίστηκαν από μία ακόμα κακή εμφάνιση του μεταποιητικού κλάδου, και ιδιαίτερα της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο επικεφαλή της ONS, Rob Kent-Smith, προσθέτοντας ότι «το υποδείμενο εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε, καθώς οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν».
Σημειώνεται ότι το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας για το τέταρτο τρίμηνο 2019 διευρύνθηκε στις 6,72 δισ. στερλίνες, έναντι 2,36 δισ. στερλινών το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης