Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 1.016 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, ξεπερνούν τα 42 χιλ. τα κρούσματα - Ανησυχίες για τη διεθνή οικονομία

Στους 1.016 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, ξεπερνούν τα 42 χιλ. τα κρούσματα - Ανησυχίες για τη διεθνή οικονομία
Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία και στην παγκόσμια υγεία
(upd6) Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ο οποίος πλήττει από τον περασμένο Δεκέμβριο τον πλανήτη και κυρίως την Κίνα, όπου ο αριθμός νεκρών και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται με αμείωτη ένταση.
Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 108 θάνατοι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος απολογισμός να κάνει λόγο για 1.016 νεκρούς και για περισσότερα από 42.000 κρούσματα.
Νεκροί καταγράφονται πλέον και εκτός ηπειρωτικής Κίνας – σε Φιλιππίνες, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία – ενώ τουλάχιστον 350 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε άλλες 27 χώρες.
Ήδη ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφηκαν παγκοσμίως από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) την περίοδο 2002-2003, καθώς είχαν ανέλθει σε 774 άτομα παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην Κίνα άρχισαν από χθες Δευτέρα 10/2 να επιστρέφουν στα γραφεία και στις βιομηχανίες που εργάζονται καθώς το Πεκίνο προχώρησε σε μερική άρση των περιορισμών για την εργασία και τα ταξίδια ενώ το βράδυ της περασμένης Κυριακής 9/2 επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες πολίτες από την Κίνα.
Μέχρι στιγμής όλα τα ύποπτα περιστατικά που έχουν ελεγχθεί στα νοσοκομεία της χώρας είναι αρνητικά στον ιό.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/hopkinsmaop.PNG?itok=XoaZJAVg

Συναγερμός στην ΕΕ για τον κορωνοϊό - Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας στις 13/2

Σε έκτακτη συνεδρίαση θα προχωρήσουν οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
Οι υπουργοί, οι οποίοι θα συνεδριάσουν παρουσία αντιπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση της νόσου, καθώς τουλάχιστον 30 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέσα στην ΕΕ.
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn, στη διάρκεια συνάντησής του με την Γαλλίδα ομόλογό του στις 4 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, είχε ζητήσει να διεξαχθεί συζήτηση σε κλίμακα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή ενδεχόμενων περιορισμών στην είσοδο προσώπων, όπως αυτοί που αποφασίσθηκαν από την Ουάσινγκτον, ή αυξημένων ελέγχων στα σύνορα.
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια όλων των προσώπων που δεν είναι κάτοικοι ΗΠΑ και φθάνουν από την Κίνα.
Οι δύο υπουργοί είχαν υπογραμμίσει την ανάγκη συντονισμού των αποφάσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ, δεδομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στον χώρο Σένγκεν.

Βρετανία: Σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία η επιδημία του κορωνοϊού


Σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, χαρακτηρίζει η Βρετανία την επιδημία του κορωνοϊού, απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της.
«Ο υπουργός (Υγείας) κήρυξε ότι την εμφάνιση και τη μετάδοση του νέου κοροναϊού αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Τα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού», πρόσθεσε το υπουργείο.
Εξάλλου το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους «απομόνωσης» και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Ουχάν «μολυσμένες περιοχές».
Παράλληλα η British Airways σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι διακόπτει όλες τις πτήσεις της προς την Κίνα - εκτός του Χονγκ Κονγκ- έως τα τέλη Μαρτίου 2020

Στους 1.016 οι νεκροί στην Κίνα - Που έχουν καταγραφεί κρούσματα από την επιδημία του νέου κορωνοϊού

Άλλοι 108 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να ανέρχεται σε 1.016.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.
Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.  
Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.
Την ίδια στιγμή οι υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού - πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών - με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15.
Το παιδί πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.
Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33ο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας έκαναν λόγο για τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού.
Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.
Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εξάλλου τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός προσώπου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Ουχάν.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα (871), οι θάνατοι των ασθενών έχουν καταγραφεί την επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.
Ο αριθμός αυτός είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον των θυμάτων που είχε προκαλέσει το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε περίπου 650 στην ηπειρωτική Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ την περίοδο 2002-2003.
* Ένας άνθρωπος έχει υποκύψει στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 36 κρούσματα.
* Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

Νότια Κορέα: 28 κρούσματα.
Ιαπωνία: 26 κρούσματα και άλλα 70 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμας. Άλλο ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam, εν πλω προς την Ιαπωνία.
Ταϊβάν: 18 κρούσματα.
Καμπότζη: Ένα κρούσμα.
Μαλαισία: 17 κρούσματα.
Φιλιππίνες: Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο στη Μανίλα. Επρόκειτο για Κινέζο που καταγόταν από την Ουχάν. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας.
Σιγκαπούρη: 43 κρούσματα.
Ταϊλάνδη: 33 κρούσματα.
Βιετνάμ: 15 κρούσματα.
Ινδία: Τρία κρούσματα.
Νεπάλ: Ένα κρούσμα.
Σρι Λάνκα: Ένα κρούσμα.
Αυστραλία: 15 κρούσματα.
Καναδάς: Επτά κρούσματα.
ΗΠΑ: 13 κρούσματα. Εξάλλου, είναι πλέον γνωστό ότι ένας αμερικανός υπήκοος υπέκυψε στην Ουχάν.
Γερμανία: 14 κρούσματα.
Γαλλία: 11 κρούσματα.
Ιταλία: Τρία κρούσματα.
Ισπανία: Δύο κρούσματα.
Βέλγιο: Ένα κρούσμα.
Φινλανδία: Ένα κρούσμα.
Σουηδία: Ένα κρούσμα.
Ηνωμένο Βασίλειο: 4 κρούσματα.
Ρωσία: 2 κρούσματα.
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επτά κρούσματα.

Κίνα: Έκτακτη χορήγηση δανείων 1,44 δισ. δολαρίων από την Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης - Κλειστά έως 1/3 τα σχολεία στην επαρχία Χουμπέι

Την έκτακτη χορήγηση δανείων οικονομικού ύψους 10,07 δισ. γουάν (περίπου 1,44 δισ. δολαρίων) για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ενέκρινε η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα (ADBC), η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματοδότηση δράσεων αγροτικής πολιτικής.
Στόχος είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και την αγορά ιατρικών υλικών ως προς την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας, αλλά και για την αγορά δημητριακών, βαμβακιού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ADBC.
Παράλληλα, τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην επαρχία Χεμπέι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με την  εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, που επικαλείται την τοπική υπηρεσία εκπαίδευσης.
Η επαρχία Χεμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων μέχρι το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.

Εφιαλτική δήλωση εξόριστου Κινέζου κροίσου: Οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι 50.000

Αρκετοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τους αριθμούς που δίνονται για τον αριθμό των θυμάτων και των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό του Wuhan στην Κίνα, καθώς και τον στην Κίνα.
Ωστόσο ένας εξόριστος Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο Guo Wengui δίνει μία άλλη διάσταση.
Επικαλούμενος πληροφορίες, που διαρρέουν από την Ουχάν επίκεντρο της επιδημία, αναφέρει πως οι νεκροί ενδεχομένως να φθάσουν τις 50.000 καθώς όπως ισχυρίζεται, Κινέζοι αξιωματούχοι καίνε τις σορούς των νεκρών για να καλύψουν την πραγματική έκταση της κρίσης.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά, που διακινείται η πληροφορία περί καύσης νεκρών.
Ένας δημοσιογράφος της Epoch Times χρησιμοποίησε χάρτη για να δείξει αυξημένη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του θείου στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ουχάν.
Ο  Wengui είπε επίσης ότι έχει πληροφορίες που δείχνουν 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην Κίνα.
Όσο και αν ο αριθμός 50.000 φαντάζει απίστευτος, το ξέσπασμα της επιδημίας είναι η μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει το καθεστώς από τα γεγονότα  της 4ης Ιουνίου το 1989.

Εφιαλτική δήλωση εξόριστου Κινέζου κροίσου: Οι νεκροί από τον  κορωνοϊό είναι 50.000

Η Volkswagen ανέβαλε την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανέβαλε την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων στις περισσότερες από τις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στην κοινοπραξία της με την SAIC Motor εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης στην παραλιακή πόλη Τιαντζίν, αλλά και στην κοινοπραξία της με τον όμιλο FAW Group, μέχρι την 17η Φεβρουαρίου εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής που η γερμανική εταιρία λειτουργεί με την SAIC στην Σανγκάη και κάποια εργοστάσια στην κοινοπραξία της με την FAW θα λειτουργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ηλεκτρονικά  η VW.

Image

Ελπίδες όλων το εμβόλιο

Τις ελπίδες που διατυπώθηκαν για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έσπευσε να υποβαθμίσει ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι θα απαιτηθούν ακόμα αρκετοί μήνες για να κατασκευαστεί και επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή κάποια αποτελεσματική θεραπεία κατά του ιού.
Σε ανακοίνωση του στις 6 Φεβρουαρίου 2020 τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσει ότι η επιδημία του κοροναϊού έχει κορυφωθεί.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο πλανήτης αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη προστατευτικών στολών, μασκών, γαντιών και άλλων ειδών προστατευτικού εξοπλισμού στη μάχη κατά της επιδημίας.
Συνέπεια αυτού, η προσοχή όλων – και κυρίως της Κίνας – στρέφεται στις προσπάθειες να περιοριστεί όσο το δυνατόν η επιδημία, αν και ήδη το σύστημα υγείας της Κίνας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.
Αν και το Πεκίνο έχει δαπανήσει ήδη 6,8 δισ. δολάρια για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας (τα κονδύλια διατέθηκαν για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αποζημιώσεων στο ιατρικό προσωπικό και αγορά ιατρικού εξοπλισμού), αν και στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, αναμένεται άλλα οκτώ κτήρια - κλειστά γήπεδα, εκθεσιακά και αθλητικά κέντρα - να μετατραπούν σε νοσοκομεία, οι ελλείψεις παραμένουν σοβαρές.

Διεθνής διάσκεψη επιστημόνων στη Γενεύη σε αναζήτηση θεραπείας

Υπό αυτά τα δεδομένα, σε πλήρη συντονισμό βρίσκεται και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, η οποία αναζητά τρόπους για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παρασκευή εμβολίου.
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να βρεθούν στη Γενεύη εκατοντάδες επιστήμονες και ειδικοί σε μια προσπάθεια να βρουν έναν τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας.
Όπως αναφέρεται, η προσοχή τους θα επικεντρωθεί στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι έρευνες για την κατασκευή των κατάλληλων φαρμάκων και εμβολίων.

Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης