Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Eurobank Private Bank Luxembourg: Διοργάνωση του «3ου London thought leadership event series» με θέμα την ταυτότητα της Μ. Βρετανίας μετά το Brexit

tags :
Eurobank Private Bank Luxembourg: Διοργάνωση του «3ου London thought leadership event series» με θέμα την ταυτότητα της Μ. Βρετανίας μετά το Brexit
Η εκδήλωση, αποκλειστικά για πελάτες της Τράπεζας, έγινε την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Λονδίνο με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Σπύρο Οικονομίδη, Καθηγητή του London School of Economics (LSE) και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παλαιολόγο
Η ταυτότητα της Μ. Βρετανίας μετά το Brexit  ήταν το θέμα του 3ου «Thought leadership event series" το οποίο διοργάνωσε η Eurobank Private Bank Luxembourg στο Λονδίνο.
Η εκδήλωση, αποκλειστικά για πελάτες της Τράπεζας, έγινε την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Λονδίνο με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Σπύρο Οικονομίδη, Καθηγητή του London School of Economics (LSE) και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παλαιολόγο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου και ο  Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας και του Private Banking του Ομίλου κ. Μιχάλης Λούης.
Τους περίπου 80 προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων και Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Καραμήτσος – Τζιράς, υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxemburg κ. Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης και ο επικεφαλής του υποκαταστήματος στο Λονδίνο κ. Γιώργος Πενταλιώτης.
 Ο Δρ. Σπύρος Οικονομίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics and Political Science, στη συζήτηση με τον κ. Γιάννη Παλαιολόγο, αναφέρθηκε στην επίπτωση του Brexit στον πολιτικό μετασχηματισμό της Βρετανίας και διερεύνηση τη νέα παγκόσμια, κατευθυντήρια γραμμή της χώρας. "Το Brexit είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και μια σημαντική αλλαγή στο πολιτικό τοπίο της Βρετανίας καθώς και στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στη διεθνή αρένα. Ανασχηματίζονται εσωτερικοί πολιτικοί σχηματισμοί με νέες αποκλίσεις στους όρους αριστερά – δεξιά, αστικό – αγροτικό, Βορράς – Νότος, εργατική τάξη – μεσαία τάση, νέοι – ηλικιωμένοι, οι οποίες έχουν σημαντικές συνέπειες στο εκλογικό πεδίο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία. Επιπροσθέτως τα τρία χρόνια από το δημοψήφισμα για το Brexit έχουν εγείρει σημαντικά ερωτήματα για το ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στον κόσμο – τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο – και ως προς το κατά πόσο είναι μια δύναμη σε παρακμή”  δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.
Η Eurobank Private Bank Luxembourg καθιέρωσε το θεσμό των thought leadership events series πριν από τρία χρόνια,  επιδιώκοντας να προσφέρει στους πελάτες της μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για τις μελλοντικές εξελίξεις σχετικά με πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Η πρώτη διοργάνωση τον Δεκέμβριο του 2017είχε θέμα“Το Brexit και η επίπτωση του στην Ευρωπαϊκή συνοχή”, και συμμετείχαν ο Καθηγητής Στάθης Καλύβας (Yale/Oxford Universities), ο κ. Gideon Rachman (Chief Foreign Affairs commentator, Financial Times) και ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής.
Η δεύτερη διοργάνωση το Σεπτέμβριο του 2018  - διερεύνησε  την επίπτωση του Brexit στην αγορά real estate του Λονδίνου με ομιλητές από την εταιρεία Jones Lang LaSalle estate agents, το Greater Authority Bureau του Λονδίνου και το real estate fund, Toscafund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης