Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ανακάμπτει η λίρα μετά τους αυστηρούς συναλλαγματικούς περιορισμούς

Τουρκία: Ανακάμπτει η λίρα μετά τους αυστηρούς συναλλαγματικούς περιορισμούς
Το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα έως το επίπεδο των 5,975 λιρών ανά δολάριο
Ανακάμπτει η λίρα Τουρκίας από τις απώλειες της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση νέων ορίων στις συναλλαγές σε ξένα νομίσματα από την τραπεζική εποπτική Αρχή.
Επενδυτές και χρηματιστές ανέφεραν ότι οι μεγάλες πωλήσεις του τουρκικού νομίσματος και η ανάκαμψή του υποδηλώνουν ότι οι τουρκικές κρατικές τράπεζες προχώρησαν ξανά σε παρεμβάσεις για να προστατεύσουν τη λίρα, μετά τις πωλήσεις δεκάδων δισ. δολαρίων πέρυσι, μεταδίδει το Reuters.
Η τραπεζική Αρχή (BDDK) μείωσε χθες το όριο των συναλλαγών των τουρκικών τραπεζών - για την ανταλλαγή νομισμάτων (forex swap), στην τρέχουσα και προθεσμιακή αγορά - με ξένες οντότητες στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου τους από το 25% που είχε καθοριστεί τον Αύγουστο του 2018, κατά τη διάρκεια της χειρότερης συναλλαγματικής κρίσης της Τουρκίας.
Το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα έως το επίπεδο των 5,975 λιρών ανά δολάριο.
Την Παρασκευή είχε σημειώσει βουτιά στις 6,05 λίρες ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο σε τακτική διαπραγμάτευση από τον Μάιο, καθώς το ράλι του δολαρίου στο τέλος της εβδομάδας προκάλεσε μαζικές πωλήσεις σε όλες τις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης