Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ προσκρούει στον τοίχο των προεκλογικών ψεμάτων της

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ προσκρούει στον τοίχο των προεκλογικών ψεμάτων της
Σαφής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζει ο Ν. Παππάς
«Η ΝΔ προσκρούει στον τοίχο των προεκλογικών ψεμάτων της.
Είπε τερατώδη ψέματα για το Μακεδονικό, το προσφυγικό, την οικονομία.
Τα όρια αυτής της πολιτικής φάνηκαν πολύ σύντομα», δηλώνει το τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Ν.  Παππάς, σε συνέντευξή του την εφημερίδα «Η Εποχή».
Προσθέτει πως «έπεσε πάνω στην αδιέξοδη πολιτική της και το σφιχταγγάλιασμα με τους ακροδεξιούς για το Μακεδονικό ενώ τώρα δηλώνει εγγυήτρια της συμφωνίας των Πρεσπών.
Στο προσφυγικό, η κατάσταση στη Μόρια και η αδυναμία της να πείσει δικούς της αιρετούς στην ενδοχώρα δημιουργούν μια τεράστια εσωτερική αντίθεση.
Στην οικονομία έχει αρχίσει να δυσαρεστεί και να διαψεύδει ευρύτερα στρώματα, αφού δεν έδωσε το μέρισμα και τη 13η σύνταξη, αυξάνει τις εισφορές, δεν ανεβάζει τον κατώτατο μισθό, ανησυχεί τον κόσμο της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας με το σχέδιο Ηρακλής, αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ο κ. Παππάς διαφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκομμένος από τα κινήματα και σημειώνει  πως  υπάρχει ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, στο οποίο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και εξηγεί ότι «πρόκειται για την προστασία της πρώτης κατοικίας για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει αυθόρμητα μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών.
Για την υπεράσπισή της είναι αναγκαίο ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα εκτείνεται από τις γειτονιές ως την κεντρική πολιτική σκηνή».
Ερωτηθείς για το αν γίνεται μια προσπάθεια επαναφοράς της μνημονιακής πολιτικής απαντά πως «αυτό είναι το σχέδιό της ΝΔ και κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα γίνει αντιληπτό από τον κόσμο.
Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ή οι μειώσεις μισθών στους κλάδους όπου σταματά η επεκτασιμότητα είναι πράγματα που θα βιώσουν ευρύτερα στρώματα.
Και έτσι θα ανοίξουν περισσότερα αυτιά για να ακούσουν την πρότασή μας και την εναλλακτική προοπτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα, κοινοβουλευτικά αλλά και κοινωνικά».
Κάνοντας αναφορά στο σχέδιο για την πρώτη κατοικία ο κ. Παππάς επισημαίνει πως «προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η οποία εμφανίστηκε ως προαπαιτούμενο», λέγοντας ότι αυτό  προέκυψε «γιατί, ενώ η δική μας κυβέρνηση είχε συμφωνήσει ότι ένα μέρος του αποθέματος θα αξιοποιούταν για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, ο κ. Μητσοτάκης, όταν εξελέγη, αναίρεσε αυτή τη συμφωνία και ανέβασε το στόχο των πλεονασμάτων στο 3,5%.
Με στόχο να διαπραγματευτεί εκ νέου τη μείωσή τους, αφού περάσει κάποιες συγκεκριμένες «μεταρρυθμίσεις», ή αντιμεταρρυθμίσεις αν θέλετε, όπως την άρση προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μπήκε λοιπόν αυτοβούλως, όπως αποκαλύπτεται, σε ένα παζάρι που από τη μεριά των εταίρων τίθεται η απελευθέρωση των πλειστηριασμών».
Κατά τον ίδιο, «είναι καθαρό πια πως πρόκειται για ένα στημένο «πάρε-δώσε».
Τα πλεονάσματα και η μείωσή τους πήραν τη θέση του «καρότου», ενώ το «μαστίγιο» παραμένει το ίδιο».
Ακόμη, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι αποτελεί σαφή θέση του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία της πρώτης κατοικίας και προσθέτει πως «θα έχουμε συγκροτημένη πρόταση που θα τη διασφαλίζει.
Άλλωστε, αυτή ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου μάλιστα δεν έχουν τα απόνερα της κρίσης όπως έχουμε εδώ, με τα υψηλά ποσοστά ιδιωτικού χρέους ή με το πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου να έχει αδυναμία κάλυψης των εξόδων του νοικοκυριού του».
Μεταξύ άλλων, τονίζει πως «η οικονομία χρειάζεται την ολοκλήρωση των έργων μεγάλων υποδομών", κατηγορώντας τη ΝΔ ότι "έχει παγώσει τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, το μετρό Θεσσαλονίκης, τη σύνδεση Πάτρας-Πύργου.
Προτεραιότητά της είναι συγκεκριμένα πρότζεκτ, τα οποία είναι σημειακά και αμφιβόλου αποδοτικότητας στην οικονομία».
Κληθείς να απαντήσει εάν η απειλή των διπλών εκλογών του κ. Μητσοτάκη θα υλοποιηθεί, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και στις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής του, εκεί που είχε δημιουργήσει μια αίσθηση ότι ελέγχει τα πάντα (μίντια, θεσμούς, δικαιοσύνη, κράτος), ήξερε ότι υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι στον έλεγχό του, δηλαδή το εκλογικό σύστημα για τις επόμενες εκλογές.
Πάνω στην πολιτική του έπαρση απείλησε με διπλές εκλογές.
Δεν κατάλαβε, όμως, ότι από την άλλη πλευρά δεν θα είχε έναν αντίπαλο που θα τσιμπούσε στο δόλωμα, διότι για εμάς η απλή αναλογική είναι θεμέλιο της πολιτικής μας στρατηγικής. Φανταστείτε να πηγαίναμε σε εκλογές και η Αριστερά να λέει «ψηφίστε με να δώσω προοδευτική λύση» και η ΝΔ ότι «δεν θα βγει λύση από αυτές τις κάλπες και θα πάμε σε επόμενες».
Αυτή η στρατηγική έχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και γι’ αυτό μαζεύει την προπαγάνδα των διπλών εκλογών».
Σχετικά με την καμπάνια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τη στιγμή που η ΝΔ συναντά τα όρια της πολιτικής της, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τη δυνατότητά του να διευρύνει την επιρροή του και να πυκνώνει τις οργανωμένες του δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η πλατφόρμα iSYRIZA θα μας δώσει τη δυνατότητα να φέρουμε περισσότερο κόσμο στις γραμμές μας, να γίνουμε πιο διαδραστικοί, πιο δημοκρατικοί στη λειτουργία μας και να μην υποτιμάμε την επιλογή κάποιου να μπει στην πλατφόρμα μας και να καταθέσει τα στοιχεία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης