Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Η ΝΔ έσπειρε ρατσισμό και θερίζει άρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού

Φλαμπουράρης: Η ΝΔ έσπειρε ρατσισμό και θερίζει άρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού
«Κάθε ημέρα που περνά, μου δίνεται η εντύπωση ότι το Ελληνικό εντάσσεται από το παράθυρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», αναφέρει ο Α. Φλαμπουράρης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αποτελεί την κινητήρια δύναμη και τον κορμό της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας των αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, απέναντι στις δυνάμεις και τις πολιτικές της δεξιάς» στη χώρα τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης,  σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Realnews.
Συμπληρώνει ότι «όσες κι όσοι συμπαρατάσσονται σ’ αυτή την προσπάθεια, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενοι/ες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν περισσότεροι/ες».
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την επικείμενη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, και υποστηρίζει ότι «η προστασία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να διευρυνθεί, με παράταση του υπάρχοντος νόμου και την αύξηση του εύρους των κριτηρίων του»
Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, τονίζει σκωπτικά πως «κάθε ημέρα που περνά, μου δίνεται η εντύπωση ότι το Ελληνικό εντάσσεται από το παράθυρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» αφού «το έργο προχωρά όσο το Ελληνικό Δημόσιο απεμπολεί δικαιώματα και αναλαμβάνει πρόσθετες υποχρεώσεις».
Όπως αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης «οι ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν και δεν τους διώξαμε εμείς, αλλά η κυβέρνηση που είναι, υποτίθεται, πιο «φιλόξενη» στους επενδυτές.
Τα πρώτα χρήματα θα προέλθουν κατά το μεγαλύτερο μέρος από ελληνικές τράπεζες, ενώ αρνούνται τη χρηματοδότηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες κυρίως στηρίζεται η ελληνική οικονομία.
Ανησυχώ για το πώς θα προχωρήσει, γιατί η επένδυση αυτή έχει νόημα μόνο εάν εντέλει το ισοζύγιο θα αποβεί υπέρ της χώρας».
Περαιτέρω, ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό.
Σημειώνει  ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακάλυψε «σκοτεινούς ρόλους» των ΜΚΟ αντί να συνεχίσει τον έλεγχο, όπως προέβλεπε το σύστημα καταγραφής, διαχείρισης και ελέγχου, που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Θέλω να θυμίσω ότι οι ΜΚΟ αυξήθηκαν αισθητά όταν πολλαπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές και άρχισε εντονότερα η χρηματοδότησή τους από τα «έκτακτα» κονδύλια της Ε.Ε. Εδώ υπάρχει η ευθύνη και της Ε.Ε.
Άλλο, όμως, αυτό και άλλο η ανακάλυψη «εχθρών» για φθηνούς προπαγανδιστικούς λόγους.
Οσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί η Ν.Δ. να κρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της που φόρτωσε τα νησιά, με πάνω από 50.000 ανθρώπους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και ταυτόχρονα να επηρεάζεται η ζωή των μόνιμων κατοίκων των νησιών.
Η Ν.Δ. έσπειρε ρατσισμό, ξενοφοβία, απανθρωπιά και θερίζει άρνηση ακόμη και των στελεχών της στη διαχείριση του προσφυγικού.
Όμως ο ελληνικός λαός, που ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση, θα εκδηλώνει τα αλληλέγγυα αισθήματά του παρά τις μεγάλες δυσκολίες».
Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσφυγή στη Χάγη, απαντά πως «είναι συνετό τα εθνικά θέματα να μη γίνονται αντικείμενο του τρέχοντος δημόσιου διαλόγου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει οποιαδήποτε εθνική λύση προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας, στη βάση του διεθνούς δικαίου αλλά και των δημοκρατικών αξιών.
Ως εκ τούτου, η ωρίμανση των προϋποθέσεων καθιστά την προσφυγή στη Χάγη χρήσιμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα φτάσουν εκεί μόνο τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Άλλωστε, αυτό αποτελεί πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων».
Για τη συνάντησή του  με τον Κώστα Γείτονα από το ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο  καθένας, από τη σκοπιά του, στάθηκε στα θέματα που ενοχλούν, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτά να περιορίζονται, ώστε να αρχίσουν βήματα συζήτησης, ανταλλαγές απόψεων, για ανάκτηση της κλονισμένης εμπιστοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης