Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Καμία συναίνεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένος να ασκήσει τεκμηριωμένη αντιπολίτευση

Σκουρλέτης: Καμία συναίνεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένος να ασκήσει τεκμηριωμένη αντιπολίτευση
Tο 2020 θα είναι μια χρονιά που θα ανατρέψει τη σημερινή δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης, εκτιμά ο Π. Σκουρλέτης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να ασκήσει μια δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, όπως αυτή προσδιορίζεται μέσα από το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Αν και αναφέρει ότι η συναίνεση μπορεί να οικοδομηθεί «εάν συντρέχουν λόγοι», σημειώνει ότι δεν θα μπορούσε να διανοηθεί «μια συναινετική στάση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Ούτε, βέβαια, απέναντι στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας ή σε αντιπεριβαλλοντικές και αναχρονιστικές επιλογές, όπως η εκτροπή του Αχελώου».
Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν πεδία συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο κατώτατος μισθός.
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι η παραβατική στάση της Τουρκίας θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα και εάν υπάρχει διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το ζήτημα, απαντά ότι «επιβάλλεται να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι, όταν, μάλιστα, μιλάμε για τα εθνικά ζητήματα. Δεν χωράει διαφορετική προσέγγιση σε αυτό, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση όταν με τους χειρισμούς της δεν βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής.
Οι δηλώσεις περί «προβλεψιμότητας» και «δεδομένης» θέσης της χώρας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν άστοχες και, προφανώς, αναδεικνύουν μια διαφορετική προσέγγιση που έχει για το θέμα των συμμαχιών η παρούσα κυβέρνηση».
Ακόμη, ερωτηθείς για τη φθορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα».
Σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δε μιλά για αλλαγή του ονόματος», αλλά για προσθήκη στον τίτλο, αλλά και πως «τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθούν στο πεδίο του τίτλου και στο όνομα. Θα κριθούν από την ικανότητά του να εκφράζει τις ανάγκες ευρύτερων κοινωνικών ομάδων».
Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αναφέρει ότι «την πρωτοβουλία για μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ασφαλώς την έχει η κυβέρνηση, ωστόσο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης τι θα τον αναγκάσει να κάνει κάτι τέτοιο.
Γιατί αν τελικά πρόκειται για ένα τέχνασμα προκειμένου  να «κάψει», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, την απλή αναλογική μέσω των διπλών εκλογών, αυτό θα συνιστά έναν ακραίο τακτικισμό, ο οποίος υποτιμά την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία.
Το ρίσκο όμως μιας τέτοιας επιλογής εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη είναι μεγάλο».
Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμώ ότι «το 2020 θα είναι μια χρονιά η οποία θα ανατρέψει τη σημερινή δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι  «ήδη τα πρώτα σημάδια μιας αποδιάρθρωσής της  έχουν φανεί κι όσο αυτά θα γίνονται περισσότερο εμφανή και κατανοητά, θα ενισχύεται το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην είναι νικητής στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης