Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fernandez de Kirchner: Δεν θα πληρώσουμε «ούτε μισό σεντ» στο ΔΝΤ, εάν δεν βγούμε από την ύφεση

Fernandez de Kirchner: Δεν θα πληρώσουμε «ούτε μισό σεντ» στο ΔΝΤ, εάν δεν βγούμε από την ύφεση
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας είναι να βγούμε από την ύφεση», δήλωσε η Fernandez de Kirchner
Η Αργεντινή δεν θα καταβάλλει ούτε «μισό σεντ» στο ΔΝΤ πριν εξέλθει από την ύφεση, τόνισε η αντιπρόεδρος της χώρας Cristina Fernandez de Kirchner.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας είναι να βγούμε από την ύφεση», δήλωσε η Fernandez de Kirchner κατά την επίσκεψή της στην Κούβα.
«Εάν υπάρχει ύφεση, κανείς δεν θα πληρώσει ούτε μισό σεντ και ο τρόπος που βγαίνει κανείς από την ύφεση είναι μέσω των αυξημένων κρατικών επενδύσεων», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Αργεντινής.
Η Αργεντινή έχει ζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της πιστωτικής ενίσχυσης των 57 δισεκ. που το ΔΝΤ επέκτεινε στη χώρα το 2018, αναφέρει το Reuters. 
Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η Αργεντινή ελπίζει να αποφύγει την αθέτηση πληρωμών.
Τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες για να συζητήσει τις υποχρεώσεις που οφείλονται στο ταμείο.
Η Fernandez de Kirchner νυν αντιπρόεδρος αλλά και πρώην  πρόεδρος της χώρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Αργεντινή πρέπει να λάβει ένα «ουσιαστικό κούρεμα» στο χρέος του ΔΝΤ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης