Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Νέος κοροναϊός: Κλειστά έως 1/3 τα σχολεία στην επαρχία Χεμπέι – Με προστατευτικές μάσκες οι κάτοικοι της Σανγκάης

Κίνα - Νέος κοροναϊός: Κλειστά έως 1/3 τα σχολεία στην επαρχία Χεμπέι – Με προστατευτικές μάσκες οι κάτοικοι της Σανγκάης
Παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων μέχρι το τέλος του μήνα
Τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην επαρχία Χεμπέι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με την  εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, που επικαλείται την τοπική υπηρεσία εκπαίδευσης.
Η επαρχία Χεμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων μέχρι το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι στην πόλη της Σανγκάης είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου και να συνεργάζονται με τα κέντρα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος, σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε την Κυριακή 9/2 το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Βάσει της οδηγίας, οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου και να δέχονται έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος τους, όταν εισέρχονται σε δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων είναι τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων, τα νοσοκομεία, τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι υπεραγορές.
Παράλληλα, το Πεκίνο ενισχύει τις προσπάθειές του για την ομαλή κίνηση των οχημάτων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Έτσι,  εφαρμόζονται ειδικά μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή μέσω της κίνησης των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.
Οι οδηγίες της κεντρικής κυβέρνησης επιβάλλουν στις τοπικές διοικήσεις την υλοποίηση μέτρων ελέγχου, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων σε μεγάλους κόμβους του κινεζικού οδικού δικτύου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης