Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το 2021 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον νέο ΒΟΑΚ

Μητσοτάκης: Το 2021 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον νέο ΒΟΑΚ
«Η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τις υποδομές που της αξίζουν» τόνισε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο διαγωνισμός για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα προκηρυχθεί το 2021,  ενώ σε βάθος έξι έως εννέα μηνών από σήμερα θα κατατεθούν οι τελευταίες μελέτες που εκκρεμούν από τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Χανιά, ολοκληρώνοντας αργά το βράδυ του Σαββάτου 8/2 την περιοδεία του στην Κρήτη.
«Η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τις υποδομές που της αξίζουν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Χανιά.
«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβα απέναντι στην Κρήτη για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής ισχύουν στο ακέραιο.
Όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει είναι πολύ αυστηρά», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση χρηματοδότησης.
Μεταξύ άλλων, είπε, έχει τεθεί στο τραπέζι η χρήση κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που επιστρέφονται στη χώρα μας από το Ευρωσύστημα (SMPs και ANFAs).
«Ο δρόμος, λοιπόν, αυτός μπορεί να προκηρυχθεί και θα προκηρυχθεί εντός το 2021.
Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας υλοποίησής του εξαρτάται από τις τελικές τεχνικές προδιαγραφές.
Θεωρώ, όμως, ότι άπαξ και το έργο προκηρυχθεί θα μπει πια και αυτό στις ράγες και θα υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία θα έχουμε ορίσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θέλω να σας πω -με το χέρι στην καρδιά- ότι το έργο το βρήκαμε εξαιρετικά ανώριμο μελετικά, με αποτέλεσμα πολλές από τις προσδοκίες οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί να ήταν στον αέρα», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η νυν κυβέρνηση έχει επιλέξει να μιλήσει τη «γλώσσα της αλήθειας» και να εργαστεί με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα.
Διευκρίνισε ότι βάσει του σχεδίου της σημερινής κυβέρνησης έγινε αναθεώρηση του τεχνικού σκέλους ώστε στον όλο σχεδιασμό να περιλαμβάνεται η επιμήκυνση του οδικού άξονα με το τμήμα Χανιά - Κίσσαμος, ενώ ήδη έχει εξασφαλιστεί η σύνδεση του νέου δρόμου με το αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Επί τάπητος τέθηκαν κι άλλα ζητήματα, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο και η έλλειψη σύγχρονου ραντάρ στο αεροδρόμιο Χανίων.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί η αποψίλωση μικρών Δήμων από πολύτιμο προσωπικό.
Εξετάζονται επίσης επικουρικές λύσεις, όπως η δημιουργία κεντρικής δεξαμενής μηχανικών που θα αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό δημοτικών έργων ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη σχετικών προσλήψεων η τοπική αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται ότι  ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους, με αντικείμενο τις ανάγκες της περιοχής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης