Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στα Σκόπια στις 9-10/2 – Οι επαφές που θα έχει

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στα Σκόπια στις 9-10/2 – Οι επαφές που θα έχει
H επίσκεψη στα Σκόπια έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στο Σεράγεβο στα τέλη του 2019
Επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιήσει, αύριο, Κυριακή 9/2  και μεθαύριο, 10/2, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Η επίσκεψη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γ. Παπανδρέου, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αναμένεται  μέχρι την άνοιξη να ληφθούν αποφάσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ν. Dimitrov, την υπουργό 'Αμυνας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Radmila Šekerinska, τον Πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζ. Zaev και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση, Ali Ahmeti, για να συζητήσει την προοπτική συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων μπροστά στις κοινές παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στα Σκόπια έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου, στο Σεράγεβο στα τέλη του 2019, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να περιοδεύσει και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.
Εντάσσεται στη πρωτοβουλία για την προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ξεκίνησε  από την Ελλάδα και αποφασίστηκε το 2003 στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης