Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rohner (Credit Suisse): Δεν υπάρχει πλάνο απόλυσης μου ως τον 2021 λόγω του σκανδάλου κατασκοπείας

Rohner (Credit Suisse): Δεν υπάρχει πλάνο απόλυσης μου ως τον 2021 λόγω του σκανδάλου κατασκοπείας
Tο σκάνδαλο κατασκοπείας έπληξε τη φήμη της ελβετικής τράπεζας και της ελβετικής τραπεζικής κοινότητας
Την πεποίθηση του ότι το ΔΣ της Credit Suisse δεν θα τον διώξει από τη θέση του προέδρου, πριν λήξει η θητεία του εξαιτίας του σκανδάλου που ταλανίζει την ελβετική τράπεζα, εξέφρασε ο Urs Rohner.
Μετά την απομάκρυνση του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Tidjane Thiam την περασμένη εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο, τα φώτα έπεσαν και πάνω στον Rohner ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Schweiz am Wochenende ότι "δεν φοβάμαι ότι θα απομακρυνθώ από το αξίωμα μου", προσθέτοντας ότι το εποπτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι ο Thiam πρέπει να αποχωρήσει κάτι που δεν συμβαίνει και με τον ίδιο.
Ο Rohner δήλωσε επίσης ότι έλαβε "σαφείς επιβεβαιώσεις" από τους μετόχους της Τράπεζας ότι έχε την υποστήριξή τους για να ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι τον Απρίλιο του 2021.
Η Credit Suisse, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας και μεταξύ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη, ελπίζει ότι η απομάκρυνση του Thiam θα βάλει ένα τέλος στο σκάνδαλο που έπληξε τη φήμη της και την ελβετική τραπεζικής κοινότητας.
Η κίνηση όμως αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ανησυχία μεταξύ των διεθνών μετόχων της τράπεζας που είχαν υποστηρίξει τον Thiam και όχι τον Rohner.
Τόσο η Credit Suisse όσο και ο Thiam, ως Διευθύνων Σύμβουλος, ψευδώς υποστήριζαν για σχεδόν πέντε χρόνια, ότι δεν γνώριζαν για την υπόθεση κατασκοπείας από πρώην στελέχη της τράπεζας μεταξύ των οποίων ήταν και ο Iqbal Khan, ανώτατος στέλεχος της τράπεζας ο οποίος μετακινήθηκε στην UBS.
Στο μεταξύ, ο Thomas Gottstein, ο πρώτος Ελβετός πολίτης που αναλαμβάνει τα ηνία της Credit Suisse τα τελευταία 20 χρόνια, θα αντικαταστήσει τον Thiam.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης