Νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας - Συλλήψεις και κατασχέσεις

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα συνεχίζεται
Συνολικά 250 αστυνομικοί και νέοι Ειδικοί Φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού προγράμματος  αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών και ειδικών δράσεων που εφαρμόζεται από 23 Ιανουαρίου 2020.
Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.
Μάλιστα, για την πληρότητα των ελέγχων, πλαισιώνονται με αστυνομικούς από Υπηρεσίες Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα και ποδήλατα, ενώ έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, έγιναν 6.759 έλεγχοι ατόμων, 1.828 προσαγωγές και  167 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα κ.λπ. αδικήματα.
Επίσης, μεταξύ άλλων,  κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού και 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα,  1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου.
Ακόμη, εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου, ενώ σε τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.
Σημειώνεται ότι το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα συνεχίζεται.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS