Τελευταία Νέα
Διεθνή

Quarles (Fed): Παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας - Ορθή η τρέχουσα νομισματική πολιτική

Quarles (Fed): Παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας - Ορθή η τρέχουσα νομισματική πολιτική
Ο αντιπρόεδρος της Fed τόνισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να εκτιμήσει η Τράπεζα τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία
Ως «ορθή» χαρακτήρισε την τρέχουσα νομισματική πολιτική της Federal Reserve ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Randal Quarles, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη, παραμένοντας αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, ο κ. Quarles δήλωσε ότι «θεωρώ ορθή την τρέχουσα νομισματική πολιτική, δεδομένων των προοπτικών της οικονομίας και των σχετικών μειωμένων πληθωριστικών πιέσεων», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019 διαμορφώθηκε στο 1,6% όντας χαμηλότερα σε σύγκριση με τον στόχο της Fed στο 2%.
«Αυτή η απόκλιση δεν με ανησυχεί τόσο πολύ, εν μέρει επειδή αναμένω ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο μεσοπρόθεσμα», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Fed, διευκρινίζοντας ότι «ήδη διάφοροι δείκτες τιμών βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο 2%».
«Παραμένω αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας», τόνισε ο Randal Quarles, για να προσθέσει ότι «η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να στηρίξει τη συνεχιζόμενη επέκταση».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα δώσε ώθηση στις εξαγωγές της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Fed πρέπει να προσέξει ορισμένους «σημαντικούς κινδύνους», όπως είναι η έξαρση του κορωνοϊού και οι αδύναμες επενδύσεις.
«Ο κορωνοϊός απειλεί να προκαλέσεις σημαντικές οικονομικές αναταραχές στην Κίνα και τις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο κ. Quarles, προσθέτοντας ότι «οι επιδράσεις στις ΗΠΑ παραμένουν άγνωστες».
«Είνα ακόμα πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε ποιος θα είναι ο πλήρης οικονομικός αντίκτυπος της έξαρσης, και αυτή η κατάσταση θα χρειαστεί προσεκτική παρακολούθηση», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης