Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά -2,8% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Κατά -2,8% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία θα περιοριστεί στο -0,3%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω απωλειών σε όλους τους τομείς του βιομηχανικού κλάδου.
Ειδικότερα, παραγωγή του βιομηχανικού τομές υποχώρησε κατά -2,8% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε κατά -3%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,9% και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,2%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε πτώση της τάξεως του -2,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος +0,1%.
Σε ετήσια βάση, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε κατά -3,2% έναντι ετήσιας ανόδου +0,9% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,2%.
Όσον αφορά την παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -2,7%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή ενέργειας υποχώρησε κατά -4%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Υπηρεσία, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τον ίδιο μήνα περιορίστηκε στα 4,05 δισ. ευρώ, έναντι 5,38 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας αποδείχυηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 5,15 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης