Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -3,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -3,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε «βουτιά» της τάξεως του -6,8%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (7/2) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -3,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε «βουτιά» της τάξεως του -6,8%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,5% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,7%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής διαμορφώνεται στο -2,9%, καθώς η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά +2%, ενώ αντίθετα η κατασκευαστική παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -8,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά -3,5% σε μηνιαία βάση, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά -2,6% και -2% αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι εξαγωγές της χώρας για τον Δεκέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά +0,1%, έναντι πτώσης -2,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος θα διαμορφωθεί στο +0,5%.
Οι εισαγωγές της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πτώσης -0,5% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,3%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 15,2 δισ. ευρώ, έναντι 18,6 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 15 δισ. δολ.
Για το σύνολο του 2019, οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +0,8% στα 1,3 τρισ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +1,4% και τα 1,1 τρισ. ευρώ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμ το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφωθεί στα 223,6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης