Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ορίζει νέα διοίκηση στη Folli-Follie κόντρα στον Κουτσολιούτσο

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ορίζει νέα διοίκηση στη Folli-Follie κόντρα στον Κουτσολιούτσο
Η αποφασιστικότητα της  Ε.Κ. λύνει και το νομικό «γόρδιο δεσμό»
«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».
Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο , ο οποίος  μετά την απόφαση του να φέρει νέα διοίκηση στην «αμαρτωλή» εταιρεία  προκάλεσε το θεματοφύλακα της αγοράς και συγκεκριμένα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία χθες το πρωί έστειλε κλιμάκιο υπαλλήλων στη Folli – Follie για αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Σύμφωνα  με πληροφορίες  η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και με πρόεδρο την  κα Βασιλική Λαζαράκου, φαίνεται αποφασισμένη να προστατεύσει το κύρος της Ε.Κ. και κυρίως  να βάλει φρένο στις αξιώσεις του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος μετά το σκάνδαλο  μεγατόνων σε βάρος των επενδυτών συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εταιρεία προς όφελος του.
Η πρόεδρος κα Λαζαράκου , έχει λάβει την απόφαση να διορίσει νέα διοίκηση στην εταιρεία πριν από τη γενική συνέλευση των μετοχών της Folli - Follie όπως απαίτησε ο βασικός  μέτοχος με ποσοστό 35%.
Πρόκειται για κίνηση ματ καθώς η αλλαγή θα γίνει με την πρόσφατη νομοθεσία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα που επιτρέπει την αλλαγή  μελών του ΔΣ με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης.
Η αποφασιστικότητα της  Ε.Κ. λύνει και το νομικό «γόρδιο δεσμό» καθώς οι μετοχές παραμένουν στα χέρια του κ. Κουτσολιούτσου.
Την ίδια στιγμή οι ομολογιούχοι που ήταν σε διαπραγματεύσεις με την νυν διοίκηση  για να δώσουν τη συγκατάθεση τους στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας , είναι εξοργισμένοι  με τον βασικό μέτοχο και ήδη έχουν διαμηνύσει προς όλους ότι θα αλλάξουν τακτική  στο ενδεχόμενο αλλαγής διοίκησης και απειλούν με την κατάθεση αιτήματος πτώχευσης  κατά της  Folli – Follie στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ  της  εταιρείας εγκρίθηκε η δαπάνη των  συμβούλων που εκπροσωπούν τους ομολογιούχους  για να συνεχιστεί η διαδικασία  των γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων, οι οποίες να σημειωθεί αναμένεται να γίνουν μέσα στο Φεβρουάριο.
Οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο λογιστήριο της εταιρείας έχει άμεση σχέση και με το αναμενόμενο πόρισμα της PwC για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.
Η διοικητική κρίση που προκάλεσε ο βασικός μέτοχος κ. Δ. Κουτσολιούτσος, μπορεί να οδηγήσει στα βράχια την εταιρεία και να χαθούν περίπου 1000 θέσεις εργασίας και ένας  κύκλος  εργασιών  που μπορεί να  συντηρήσει  την εταιρεία.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr          
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης