Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η νάρκη των πλειστηριασμών

tags :
Η νάρκη των πλειστηριασμών
Από την 1η Μαΐου απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί
Ο φόβος και ο τρόμος φαίνεται πως έχουν γίνει οι πλειστηριασμοί για την κυβέρνηση, καθώς από την 1η Μαΐου παύει να ισχύει το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της σε κάθε ευκαιρία κάνουν εκκλήσεις προς τους δανειολήπτες να σπεύσουν να ενταχθούν στην τρέχουσα ρύθμιση ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους.
«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μπουν στη πλατφόρμα να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση μέχρι τέλος Απριλίου!», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.
Κι αυτό γιατί είναι πασιφανές ότι οι πλειστηριασμοί είναι μια κοινωνική αλλά και πολιτική νάρκη που αν η κυβέρνηση την πατήσει, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες...
Κανείς δεν έχει ξεχάσει τις εικόνες από την Ισπανία, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχασαν τα σπίτια τους, όταν η αστυνομία τους έβγαζε βίαια στον δρόμο...
Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει λίγα στραβοπατήματα, παρ' όλο που τεχνηέντως καλύπτονται με... χρυσόσκονη.
Σε καμία περίπτωση δεν θα αντέξει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σε καμία περίπτωση δεν θα αντέξει τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα πυροδοτήσουν οι εικόνες σαν της Ισπανίας.
Πόσω μάλλον σε μια περίοδο όπου καλλιεργείται ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα περί ανάκαμψης της οικονομίας και... κανονικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης