Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έλειπε το ενδιαφέρον, κέρδισε στις δημοπρασίες το θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έλειπε το ενδιαφέρον, κέρδισε στις δημοπρασίες το θετικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Στις τελικές δημοπρασίες κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο. Χαμηλός ο τζίρος, απουσιάζουν οι εγχώριες ειδήσεις και συνολικά δε νομίζουμε πως υπήρχαν καλές κινήσεις από μετοχές που να αξίζει να σχολιάσουμε τόσο ενδοσυνεδριακά όσο και στο κλείσιμο. Η έκθεση της Goldman Sachs μας επηρέασε κάπως και ειδικά την Πειραιώς.

Κατά τα λοιπά, οι φήμες στη Μυτιληναίος για είσοδο στον MSCI, υπάρχουν όπως υπήρχαν και μερικά τρίμηνα πριν. Κάθε φορά που έχουμε αναθεώρηση έχουμε φήμες. Μία είναι η μία μετοχή, την άλλη μία άλλη. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δε νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι θα γίνει με βεβαιότητα.

Κάποια μετοχή που να ξεχώρισε στον FTSE 25 δεν εντοπίσαμε. Η Τιτάν κατάφερε να κλείσει με άνοδο 1,5% αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Ο ΟΤΕ πάτησε πάνω στα 14 ευρώ και έκλεισε εκεί, η Ελλάκτωρ δε μπόρεσε να πάει πάνω από τα 1,80 ευρώ και γύρισε στα 1,77 ευρώ πάλι και η Lamda κατάφερε να κλείσει αμετάβλητη και με καλούς αγοραστές.

SPACE: Η συγκεκριμένη μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Άνοιξε στα 5,50 ευρώ με 53 κομμάτια και η επόμενη πράξη στα 5,24 ευρώ με 8 κομμάτια. Στη συνέχεια έγιναν μεγάλες πωλήσεις και πολλά κομμάτια πουλήθηκαν στα 5,14 ευρώ! Μόλις τέλειωσαν πήγε αμέσως σχεδόν στα 5,48 ευρώ.

Μάλιστα προς το κλείσιμο αύξησε περαιτέρω την άνοδό της και έκλεισε τελικά στα 5,68 ευρώ με άνοδο 7,58% και όγκο 125 χιλ. τεμάχια. Από το συνολικό όγκο περίπου τα μισά έγιναν στα 5,14 ευρώ. Η αποτίμηση στα 36,6 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Κατακόρυφη πτώση των συναλλαγών σε πολλές μετοχές που μέχρι πρόσφατα τραβούσαν επενδυτικά βλέμματα. Βέβαια όταν βλέπεις βαριά χαρτιά με δυσκολία να κάνουν 10 χιλ. τεμάχια, είναι λογική η πορεία των μικρομεσαίων.

MODA BAGNO: Έκοψαν απότομα οι συναλλαγές όπως και σε πολλά μικρομεσαία. Με 2,2 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 6,31% και έκλεισε στα 0,52 ευρώ.

REDS: Έκανε μία κίνηση αλλά μάλλον δε θα δούμε ανοδική διαφυγή. Ελπίζουμε να κρατήσει τα 1,30 ευρώ και να μη γυρίσει μέσα στο γνωστό εύρος τιμών που συσσώρευε το προηγούμενο διάστημα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Υπάρχει μερικές μέρες πωλητής στα 0,77 ευρώ. Μπήκε εντολή αγοράς 17 χιλ. τεμαχίων στα 0,7640 ευρώ που κάλυπτε την προσφορά που υπήρχε αλλά λίγο χαμηλότερα. Από ότι καταλάβαμε ούτε ο αγοραστής βιαζόταν, ούτε ο πωλητής ήθελε παρακάτω τιμή. Τελικά έκλεισε στα 0,77 ευρώ αμετάβλητη και έμειναν στους πωλητές σχεδόν 13 χιλ. τεμάχια. Ο όγκος στη μετοχή μόλις 7,7 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΕΚΑ: Εκεί ο αγοραστής! Ζητάει κάθε μέρα εδώ και καιρό 13 χιλ. τεμάχια στα 0,695 ευρώ και στο +20%, αλλά δεν τα καταφέρνει, ούτε να πάρει όλα τα κομμάτια αλλά ούτε και να κλείσει τη μετοχή στο limit up.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Και εδώ μικρός όγκος. Κάτω από 1.500 τεμάχια και απώλειες 3,39%. Στα 2,28 ευρώ με υψηλό στα 2,34 ευρώ και χαμηλό 2,24 ευρώ.

DOPPLER: Με άνοδο 10,6% και κλείσιμο στα 0,99 ευρώ αλλά χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών. Ο όγκος στις 40 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 10,5 εκατ. ευρώ. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, δεν είμαστε άπληστοι.

MINERVA: Με όγκο 23 χιλ. τεμάχια παρακαλώ και φυσικά αποτελεί έκπληξη η πορεία της για τη στήλη. Μακάρι η άνοδος να συνοδευτεί με κάποια επιχειρηματική εξέλιξη που θα βοηθήσει την εταιρεία. Αγαπημένα τα προϊόντα της, αλλά έχει κάψει τόσο «λίπος» τα προηγούμενα χρόνια που δε μας αφήνει περιθώρια «παρακολούθησης» από πιο κοντά. Όμως έκλεισε σήμερα στα 0,6150 ευρώ με άνοδο 6,03% και από την αρχή του έτους ενισχύεται 160%.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Με όγκο 17 χιλ. τεμάχια η συγκεκριμένη και είναι καλά αν δούμε τον όγκο σε άλλα μικρομεσαία. Στο +3,36% και στα 0,2460 ευρώ και με αγοραστές στο κλείσιμο. Η αποτίμηση στα 7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης