Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ ζητά να τερματισθούν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να υπάρξει ανθρωπιστική πρόσβαση στην Ιντλίμπ

tags :
Η ΕΕ ζητά να τερματισθούν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να υπάρξει ανθρωπιστική πρόσβαση στην Ιντλίμπ
Οι βομβαρδισμοί και άλλες επιθέσεις κατά των πολιτών στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν και να επιτραπεί ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας J. Borrell σε ανακοίνωσή του

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα 6 Φεβρουαρίου το τέλος των βομβαρδισμών που διεξάγουν οι συριακές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία και να υπάρξει ανθρωπιστική πρόσβαση στους πληθυσμούς της περιοχής.
"Οι βομβαρδισμοί και άλλες επιθέσεις κατά των πολιτών στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν", αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, σε ανακοίνωση.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί επειγόντως από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια", πρόσθεσε ο Josep Borrell σε αυτή τη δήλωση που υπογράφει μαζί με τον αρμόδιο Επίτροπο για την ανθρωπιστική βοήθεια Janez Lenarchich.
Την ίδια ώρα η Γαλλία επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν χθες, Τετάρτη, στη στρατηγική πόλη Σακαρέμπ παρά το τελεσίγραφο του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan να υποχωρήσουν.
Πρωτοφανείς φονικές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία και προκάλεσαν τριβές μεταξύ της 'Αγκυρας και της Μόσχας, της συμμάχου της Δαμασκού.
"Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδήγησε στο τυφλό μακελειό εκατοντάδων πολιτών.
Οι επιθέσεις συνεχίζουν να περιλαμβάνουν πολιτικούς στόχους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας", δηλώνουν οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
"Τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι στη βορειοδυτική Συρία είναι απαράδεκτα", επιμένουν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση.
Ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα είναι η αξιόπιστη πολιτική λύση χωρίς αποκλεισμούς, την οποία διευκολύνει ο ΟΗΕ".
Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί έχουν εκτοπιστεί σε άλλες περιοχές που έχει ανακτήσει η Δαμασκός, ζουν στην περιοχή της Ιντλίμπ.
Σχεδόν 500.000 εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των μαχών τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Josep Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης