Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τα περί δηλώσεων του για Erdogan και Ίμια

tags :
Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τα περί δηλώσεων του για Erdogan και Ίμια
Σε διάψευση των όσων φέρεται να δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Νωρίτερα, σήμερα, ο δημοσιογράφος του Alpha, Τάκης Χάτζης, ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Παναγιωτόπουλο, του επεσήμανε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και δεν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο Erdogan.
«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα.
Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».
Ωστόσο, στη συνέχεια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών».
Υπενθυμίζεται πως ο Erdogan είχε τονίσει χθες ότι φέτος δεν ανέβηκε η ένταση στην επέτειο των Ιμίων, επειδή η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει την Αθήνα ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση ρίψης στεφάνου ή άλλη εκδήλωση, επαναφέροντας έμμεσα τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών».
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει τις δηλώσεις Erdogan...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης