Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Erdogan: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα Ίμια - Δεν έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Erdogan: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα Ίμια - Δεν έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση
Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε τις δηλώσεις Erdogan περί συνεννόησης με την Ελλάδα για την αποφυγή ένταση την ημέρα της επετείου από την κρίση των Ιμίων
Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων Erdogan περί συνεννόησης με την ελληνική κυβέρνηση για την αποφυγή έντασης την ημέρα της επετείου από την κρίση των Ιμίων, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα.
Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».
Υπενθυμίζεται ότι χθες (5/2/2020) ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε κάποια ενέργεια την ημέρα της επετείου.
«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση.
Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ίμια) δεν θα γίνει κάτι από την πλευρά μας.
Ο υπουργός Άμυνας μου, πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ίμια) και στα υπόλοιπα νησιά» είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Erdogan αναφέρεται στο περιεχόμενο συνομιλίας με Έλληνες αξιωματούχους.
Προ δύο εβδομάδων είχε παραπέμψει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι είπε σε «Έλληνα πρώην δήμαρχο» πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολείται με την Τουρκία.

Η... βόλτα του Oruc Reis 

Οι δηλώσεις του Erdogan όμως φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση με τη... βόλτα που έκανε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ανήμερα της επετείου από την κρίση των Ιμίων.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και η μόνη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να στείλει στην περιοχή τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, που αρκέστηκε στο να παρακολουθεί την πορεία του Oruc Reis από απόσταση.
Πρόκειται για ένα γεγονός που προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τις σκοπιμότητες της Τουρκίας ενώ ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η... ψύχραιμη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που αποδεικνύεται και από τους διαλόγους που είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
- Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση.
- Εντάξει, κύριε υπουργέ, ψυχραιμία.
Μετά από λίγες ώρες ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε:
- Κύριε υπουργέ, μετακινήθηκε;
- Άλλαξε λίγο πορεία, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει.
- Τι συνιστάτε, κύριε υπουργέ;
- Ψυχραιμία, κύριε πρωθυπουργέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης