Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πλήρως αποτυχημένη η διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό – Δεν είναι σχολιαστής

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πλήρως αποτυχημένη η διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό – Δεν είναι σχολιαστής
Προεκλογικά η ΝΔ είχε υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά δεν έκανε τίποτα είπε ο κ.Χαρίτσης
Πλήρως αποτυχημένη χαρακτήρισε τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Η πρωτοφανής κοινωνική έκρηξη που αντιμετωπίζουμε στη Λέσβο αλλά και σε άλλα νησιά, αποδεικνύει ότι η λογική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στο προσφυγικό είναι πλήρως αποτυχημένη.
 Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα ως σχολιαστής των εξελίξεων.
Οφείλει να παρέμβει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με ανθρωπισμό το ζήτημα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφερόμενος στις κατηγορίες περί υποκίνησης των πρόσφατων επεισοδίων, τόνισε ότι «πρόκειται για χυδαιότητες».
«Προεκλογικά η ΝΔ υποστήριζε ότι τους πρόσφυγες τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχαν ούτε γεωπολιτική αστάθεια ούτε πόλεμοι.
Τώρα βρέθηκε νέος δράκος, οι ΜΚΟ.
Αν υπάρχουν καταγγελίες για έκνομη δράση πρέπει να διερευνηθούν.
Αυτό που βλέπουμε όμως είναι μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση και να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι προγράμματα «που λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «Εστία» και η «Φιλοξενία», που μετέφεραν ανθρώπους σε κατοικίες και ξενοδοχεία, δεν λειτουργούν».
«Σε χειρότερες συνθήκες αποσυμφορήσαμε τα νησιά μεταφέροντας 30.000 ανθρώπους προς στην ενδοχώρα.
Πετύχαμε την κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ροών» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να διεκδικήσει μια νέα προσέγγιση στη δήλωση αυτή με γνώμονα τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και τα συμφέροντα της χώρας».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, ο κ.Χαρίτσης τόνισε πως «από την 1η Μαΐου δε θα υπάρχει κανένα καθεστώς προστασίας», αναφέροντας πως «η κοινωνία εξοργίζεται από τις κυνικότατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι το καθεστώς προστασίας είναι επιζήμιο για την οικονομία».
Παράλληλα ο κ.Χαρίτσης αναφέρθηκε στην κατάθεση σχεδίου νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Η ΝΔ προεκλογικά είχε υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα για αυτό.
Εμείς προτείνουμε την αύξησή κατά 7.5% το 2020 και 7.5% το 2021, όπως είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε ως κυβέρνηση.
Αυτή η αύξηση θα ωφελήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας και έχει άμεση σχέση με δυνατότητά τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και να τονώσουν την κατανάλωση» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης