Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η έκθεση της Goldman Sachs επέδρασε στις τράπεζες, το ΧΑ +0,05% στις 921 μον. παρά τη διεθνή άνοδο - Στο 4,25% το Tier 2 της Alpha Bank

Η έκθεση της Goldman Sachs επέδρασε στις τράπεζες, το ΧΑ +0,05% στις 921 μον. παρά τη διεθνή άνοδο -  Στο 4,25% το Tier 2 της Alpha Bank
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε την αδύναμη συμπεριφορά παρά την διεθνή άνοδο
(upd14) Σταθεροποιητικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 921 μονάδες, παρά τις σημαντικές  πιέσεις που σημειώθηκαν ενδοσυνεδριακά στις τράπεζες, ειδικότερα στην Πειραιώς -2,39% - με χαμηλό ημέρας -3,37% - απόρροια της αρνητικής έκθεσης της Goldman Sachs.
Εξαίρεση αποτέλεσε η Alpha Bank, η οποία κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο κλείνοντας στο +1,14%, λόγω του ομολόγου tier 2 καθώς άντλησε κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25% ανακτώντας και μέρος των χθεσινών απωλειών ( κλείσιμο 6/2 στο -1,8%)
Οι υπόλοιπες τράπεζες, με αγοραστικές παρεμβάσεις στις δημοπρασίες, υποχώρησαν οριακά, με την Eurobank στο -0,24% και την Εθνική στο -0,14%.
Εμφανής είναι η αδυναμία της ελληνικής αγοράς να ακολουθήσει την διεθνή άνοδο που συνεχίζεται... λόγω των προσδοκιών για την θεραπεία του κορωνοϊού αλλά και της μείωσης των δασμών από τη Κίνα καθώς  από τις 14 Φεβρουαρίου θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας 75 δισ. δολ. στα πλαίσια της περαιτέρω βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +1,72%, ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές με τον Dax στην Γερμανία στο +0,65% ενώ ο Dow Jones κινείται σταθεροποιητικά
Στα 5,5 δισ. έφτασαν οι προσφορές για το ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης της Alpha Bank, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%.
Οι προσδοκίες για επιτόκο χαμηλότερο του 5% επιβεβαιώθηκαν, καθώς η απόδοση της αντίστοιχης έκδοσης της Εθνικής Τράπεζας από 8,25% έχει υποχωρήσει στο 3,90% και της Πειραιώς από 9,75% έχει υποχωρήσει στο 5,95%.
Και ενώ, ένα εντυπωσιακό ράλι καταγράφεται στα ομολογιακά μειωμένης εξασφάλισης tier 2 των τραπεζών…. συνεχίζεται η προβληματική εικόνα στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές γιατί ήδη αποτιμούν όλα τα θετικά νέα και το κυριότερο οι ελληνικές τράπεζες έχουν αδύναμα κεφάλαια, χρειάζονται νέα κεφάλαια.
Ήδη στην σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs μείωσε κατά 15% τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών.
Ειδικότερα, σε sell (πώληση) υποβάθμισε τη σύσταση της Τρ. Πειραιώς ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος dilution, για την Εθνική και τη Eurobank η σύσταση παρέμεινε neutral, ήτοι ουδετερότητα ενώ  διατηρεί, επίσης, τη σύσταση για αγορά (buy) της Alpha Bank.
Οι νέες τιμές στόχοι διαμορφώνονται για την Πειραιώς στα 1,85 ευρώ, από 2,72 ευρώ προηγουμένως (-32%), για την Alpha Bank στα 2,13 ευρώ, από 2,38 ευρώ προηγουμένως (-10,5%), για την Eurobank στα 0,82 ευρώ, από 0,94 ευρώ (-12,8%) και για την Εθνική στα 2,60 ευρώ, από 2,68 ευρώ (-3%).
Από την άλλη, μπορεί οι εκδόσεις tier 2 ενισχύουν τα κεφάλαια αλλά δεν αναβαθμίζουν την ποιότητα των τραπεζικών κεφαλαίων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αποδόσεις των κρατικών και εταιρικών ομολόγων είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης της ΕΚΤ μέσω της νομισματικής πολιτικής, ότι συμβαίνει στα ομόλογα δεν αντικατοπτρίζει πραγματικές αξίες.
Η χειραγώγηση προκαλεί την κερδοσκοπία είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία.
Επιπλέον, τα ελληνικά ομόλογα είναι πόλος έλξης γιατί πολλοί επενδυτές αναζητούν… θετικά επιτόκια καθώς στην  Ευρώπη υπάρχουν ομόλογα με αρνητικά επιτόκια, τα οποία φθάνουν στα 13,88 τρισεκ. δολάρια.
Αναλογικά ακολουθούν και τα τραπεζικά ομόλογα, οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, δεν υπάρχει πιθανότητα αθέτησης ή bail in με εμπλοκή καταθετών.
Άπαξ και ο κρατικός και τραπεζικός κίνδυνος έχουν δραστικά μειωθεί όπως δείχνουν και τα CDS credit default swaps το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας στις 100 μονάδες βάσης, οι επενδυτές αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα και ελληνικά τραπεζικά ομόλογα.
Στην σημερινή αγορά ομολόγων, καταγράφεται βελτίωση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο στο 1,14% με χαμηλό 1,1320% στις 30/1, ενώ πωλήσεις σημειώνονται στο ιταλικό 10ετές στο 0,99% με το μεταξύ spread στις 15 μονάδες βάσης.
Στα μη τραπεζικά blue chips καταγράφηκαν μεικτές τάσεις, ανοδικά ξεχώρισαν TITC +1,52% και Τέρνα Ενεργειακή +1,42% ενώ με την μεγαλύτερη πτώση ΕΧΑΕ -1,46% και Sarantis -1,44%.


Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με άνοδο ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +1,01% και τον Γενικό Δείκτη +0,30%.
Λίγο πριν τις 13:00 εντάθηκαν οι τραπεζικές απόρροια της αρνητικής έκθεσης της Goldman Sachs και ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -1,06% και ο Γενικός Δείκτης στο -0,43%.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στοις 833,77 μονάδες με οριακή πτώση -0,03%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με οριακή άνοδο +0,05% στις 921 μονάδες έχοντας υψηλό στις 926,88 μονάδες και χαμηλό στις 917,04 μονάδες.
Ο τζίρος σε μέτρια επίπεδα και επικεντρώθηκε στα μη τραπεζικά blue chips.  
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 3,4 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 20 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 12 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές συνολικής αξίας 3,4 εκατ. ευρώ και όγκου 334 χιλ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα η Πειραιώς διακίνησε 100 χιλ. τεμάχια αξίας 318 χιλ. ευρώ.
Ο ΟΤΕ 141,4 χιλ. τεμάχια αξίας 1,97 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ 40 χιλ. τεμάχια αξίας 454 χψιλ. ευρώ και  η Jumbo 32 χιλ. τεμάχια αξίας 591 χιλ. ευρώ.

Tα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 921 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 930 μονάδες και ακολουθούν οι  950 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 910-900 μονάδες και ακολουθούν οι 885 και οι 865 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 833 μονάδες με πρώτη στήριξη τις 820 μονάδες και ακολουθούν οι 810 και οι  800 μονάδες.
Στην  πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 850 μονάδες και ακολουθούν οι  880 -890 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος θα αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική μόνο με τις νέες αυξήσεις κεφαλαίων

Η εμπροσθοβαρής αντιμετώπιση των NPEs έχει ήδη αποτιμηθεί στις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών στο χρηματιστήριο.
Όμως ενώ όλοι εστιάζουν σε ένα δομικό πρόβλημα του συστήματος που είναι τα προβληματικά δάνεια, κανείς δεν αγγίζει το πιο σημαντικό ζήτημα που είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, τα αδύναμα κεφάλαια λόγω DTC αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης και των κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρωθεί η εξυγίανση.
Οι τράπεζες για να μειώσουν τα NPEs από 74 δισεκ. σε 30 με 32 δισεκ. θα χρειαστεί να εξαντλήσουν το κεφαλαιακό τους μαξιλάρι το οποίο αποτελείται από καθαρό κεφάλαιο δηλαδή μετρητά, περίπου  6,5 δισεκ. ευρώ
Ειδικότερα, η Alpha bank 2,5 δισεκ. ευρώ, η Eurobank 1,6 δισεκ. ευρώ, η Πειραιώς 1,2 δισεκ. ευρώ και η Εθνική 1,2 δισεκ. ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες εν συνεχεία για να μπορέσουν να αναπληρώσουν αυτή την κεφαλαιακή ζημία άπαξ και η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου δεν επαρκεί, προβαίνουν σε εκδόσεις tier 2
Άρα οι τράπεζες στην Ελλάδα θα μειώσουν τα κεφάλαια για εξυγίανση, θα αναπληρώσουν μέρος των κεφαλαίων με χαμηλότερης στάθμης κεφάλαιο, θα μειωθεί όμως και το μέσο σταθμισμένο ενεργητικό σταδιακά.
Για να μπορέσουν οι τράπεζες να ανακάμψουν θα πρέπει να περάσουν από μια μεγάλη δοκιμασία να βρουν κεφάλαια μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ..
Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών θα επανακάμψει με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2019 όπου οι τράπεζες θα δείξουν καλά αποτελέσματα λόγω εκτάκτων, γεγονός που πρέπει να μεταφραστεί ως αναλαμπή και όχι ως αλλαγή της τάσης

Η επικαιρότητα

Σε πλήρη συναγερμό παραμένει ο πλανήτης σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός που πλήττει από τον περασμένο Δεκέμβριο κυρίως την Κίνα, όπου ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται με αμείωτη ένταση.
Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 73 θάνατοι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος απολογισμός να κάνει λόγο για 563 νεκρούς και για περισσότερα από 28.000 κρούσματα.
Τις ελπίδες που διατυπώθηκαν για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έσπευσε να υποβαθμίσει ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι θα απαιτηθούν ακόμα αρκετοί μήνες για να κατασκευαστεί και επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή κάποια αποτελεσματική θεραπεία κατά του ιού.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποιο εισαγόμενο «κρούσμα» εντός των επόμενων εβδομάδων και για αυτό το λόγο λαμβάνονται ήδη αυξημένα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κυρίως στις απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο.
Θετικός ως προς το άνοιγμα της συζήτησης για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, εμφανίστηκε ο κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Paolo Gentiloni, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με τη συζήτηση για τη μείωση των πλεονασμάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο.
O υπουργός οικονομικών στις δημόσιες δηλώσεις του έθεσε όλο το πλέγμα των ελληνικών διεκδικήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις της χώρας, διεκδικούμε όμως περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και θα δουλέψουμε δημιουργικά με τους εταίρους για να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα».
Την αθώωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump αποφάσισε – όπως αναμενόταν – η αμερικανική Γερουσία, η οποία τον απάλλαξε και από τις δύο κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Trump συγκέντρωσε τη στήριξη όλων των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, πλην του Mitt Romney, ο οποίος συνασπίστηκε με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Trump θα απευθύνει σήμερα 6/2, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, διάγγελμα προς το έθνος, με κύριο αντικείμενο την «πλήρη αθώωσή» του από τη Γερουσία.

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Ράλι κατέγραψαν σήμερα Πέμπτη (6/2) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην παρασκευή εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +1,72% στις 2866,51μονάδες, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία με κέρδη +2.38% και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με άνοδο +2,42% και ο δείκτης KOSPI  στην Ν.Κορέα  στο +2,88%.

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό είναι το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τη μείωση των δασμών από τη Κίνα και τις προσδοκίες για θεραπεία του κορωνοϊού, να προσφέρουν στήριξη στους δείκτες.
Σε περαιτέρω μείωση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας 75 δισ. δολ. αναμένεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στα πλαίσια της περαιτέρω βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το Πεκίνο αναμένεται να μειώσει στο 5% τους δασμούς της τάξεως του 10% που έχουν επιβληθεί σε ορισμένα αμερικανικά αγαθά, ενώ οι δασμοί 5% που έχουν επιβληθεί σε άλλα αμερικανικών προϊόντα θα μειωθούν επίσης κατά το ήμισυ, στο 2,5%.
Ειδικότερα, ο Dax στην Γερμανία κινείται στο +0,65%, ο CAC στο Παρίσι στο +0,85%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο +1%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,90% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο με κέρδη +0,45%.
Στην Wall Street, o Dow Jones κινείται στο +0,10%, ο S&P στο +0,20%, ο Nasdaq στο +0,35% ενώ απώλειες -1,57% καταγράφει το ETF GREC (9,43 δολ.)

Πιέσεις στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές – Ξεχώρισε η Alpha Bank λόγω ομολόγου

Πιέσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα με αφορμή την αρνητική έκθεση της Goldman Sachs ενώ εξαίρεση αποτέλεσαν τα κέρδη της Alpha Bank λόγω ομολόγου .
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,9380 ευρώ, με πτώση -0,14%, με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,69 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,77 ευρώ με άνοδο +1,14% με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,73 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,1820 ευρώ, με πτώση -2,39% με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,39 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,8270 ευρώ, με πτώση -0,24% με όγκο 5,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,07 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,27 ευρώ, με πτώση -0,63% και με κεφαλαιοποίηση 567 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,3750  ευρώ, με πτώση -0,53% και όγκο 91 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 173 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,98 ευρώ, με πτώση -0,12% και κεφαλαιοποίηση 317 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλή δραστηριότητα
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν TITC, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco..
Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν ΕΧΑΕ, Sarantis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ....
H Coca Cola έκλεισε στα 33,36 ευρώ, με άνοδο +0,27% με την κεφαλαιοποίηση στα 12,34 δισ. ευρώ και έκλεισε στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 14,00 ευρώ, με άνοδο +0,79% και αποτίμηση 6,72 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 4,27 ευρώ, με άνοδο +0,23% και αποτίμηση 991 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,3950 ευρώ, με άνοδο +0,63% και κεφαλαιοποίηση 556 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,48 ευρώ με πτώση -0,43% και αποτίμηση 3,69 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 18,72 ευρώ, με άνοδο +1,52% και κεφαλαιοποίηση 1,54 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 7,93 ευρώ με πτώση -0,88% και κεφαλαιοποίηση 2,42 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 19,20 ευρώ, με άνοδο +0,16% και κεφαλαιοποίηση 2,13 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,50 ευρώ με άνοδο +0,53% και κεφαλαιοποίηση 1,36 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 18,51 ευρώ με άνοδο +0,38% και κεφαλαιοποίηση 2,52 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,53 ευρώ, με πτώση -0,40% και κεφαλαιοποίηση 802 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,81 ευρώ, με πτώση -0,34% και κεφαλαιοποίηση στα 302 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,11 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 103 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης