Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών για θεραπεία του κορωνοϊού - Στις +2,38% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,87%

tags :
Ράλι στις ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών για θεραπεία του κορωνοϊού - Στις +2,38% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,87%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με «άλμα» της τάξεως του +2,42% στις 27.436 μονάδες
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα Πέμπτη (6/2) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην παρασκευή εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ασία έκλεισε στο +2,38% και τις 23.873,59 μονάδες, με τις μετοχές των SoftBank και Fast Retailing να ενισχύονται κατά +3,28% και +3,30% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +1,05% και τις 7.049,20 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +2,88% στις 2.227,94 μονάδες, καθώς οι μετοχές των LG Electronics και SK Hynix ενισχύθηκαν κατά +2,45% και +2,87% αντίστοιχα, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για τον δείκτη STI στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στο +0,70% και τις 3.222,62 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με «άλμα» της τάξεως του +2,42% στις 27.436 μονάδες, με τις μετοχές των CNOOC και PetroChina να κλείνουν στο +5% και +3,52% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +1,52% στις 11.749,68 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο +1,72% και τις 2.866,51 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +2,87% και τις 10.601,34 μονάδες.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ένα κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο στην Κίνα έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην περίπτωση του πειραματικού αντιικού φαρμάκου της εταιρίας Gilead Sciences των ΗΠΑ, το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να παράσχει θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι υπέβαλε αίτηση για ευρεσιτεχνία στη χρήση του Remdesivir, ενός αντιικού φαρμάκου που αναπτύχθηκε από την Gilead, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine την περασμένη εβδομάδα, ένας ασθενής με κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφάνισε βελτίωση της κατάστασής του αφού έλαβε το Remdesivir, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών όπως ο Έμπολα.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως ερευνητές από τη Μ. Βρετανία υποστηρίζουν πως έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην ανακάλυψη εμβολίου.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tarik Jarasevic, δήλωσε χθες ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια γνωστή, αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό».
Παράλληλα, οι ασιατικές αγορές δέχθηκαν ώθηση και από την είδηση ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας 75 δισ. δολ., στα πλαίσια της περαιτέρω βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Πεκίνο αναμένεται να μειώσει στο 5% τους δασμούς της τάξεως του 10% που έχουν επιβληθεί σε ορισμένα αμερικανικά αγαθά, ενώ οι δασμοί 5% που έχουν επιβλθεί σε άλλα αμερικανικών προϊόντα θα μειωθούν επίσης κατά το ήμισυ, στο 2,5%.
Η μείωση των δασμών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Φεβρουαρίου και έπειτα, προκειμένου να αποτραπεί μία νέα αύξηση των δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι οι σχετικοί δασμοί της Κίνας είχαν επιβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως «απάντηση» στην αύξηση των δασμών της Ουάσιγκτον σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 112 δισ. δολ.
Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανέστειλε τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
«Οι αγορές όχι απλά παραμένουν ισχυρές, αλλά αναπτύσσονται», δήλωσε ο επικεφαλήςαναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη υποτίμηση της εβδομάδας είναι η επενδυτική στροφή προς το ρίσκο».
«Παρά την επιφυλακτική θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οποιαδήποτε πρόοδος υπάρξει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα μπορούσε επίσης να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι οι μακροπρόθεσμες δευτερογενείς επιδράσεις της επιδημίας περιορίζονται», πρόσθεσε ο κ. Innes.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street διεύρυναν επίσης τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς ο δείκτης Nasdaq έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο +0,43% και τις 9.508,68 μονάδες.
Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,68% στις 29.290,85 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά +1,13% στις 3.334,69 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης